11 évesen 105 kg-t emel edzésen: heves vitát váltott ki a debreceni edzőterem posztja

Az egyik debreceni edzőterem egy olyan videót tett közzé, amelyen egy 11 éves lány, Mózes Hanna olimpiai súlyemelő edz 105 kilogrammal.

A videó nagyot ment a Facebookon, hiszen alig több mint 24 óra alatt 70 ezer megtekintés felett jár. Emellett pedig meglehetősen heves vitát is generált, hiszen alatta a hozzászólókat nagyon megosztja a tartalom a lány fiatal kora és az ennek ellenére használt nagy súlyok miatt.

Néhány hozzászólás:

Ekkora baromságot! Elnézést a kirohanásért! De egy ilyen fiatal szervezetet nem szabad ekkora súllyal tönkre tenni!

 

Hihetetlen, hogy ezt leszólják az emberek, de a energia italozó elhízott vagy alultáplált, tesiből felmentést kérő láncdohányos fiatalokat ennyien nem baszogatják…

 

Dicséretes teljesítmény, csak kár hogy ez nagyon korai. Pont most van növésben, izuleteknek, porcoknak, szallagoknak és még sorolhatnám, ez nem tesz jót. Sajnos ezek bizonyított tények.

 

Az idióta szüleit csuknám be örökre!!!! Nem normálisak!!!! Még nincs kialakulva egyetlen szerve sem normálisan!!!! Még kislány!!!!

Megszólalt a kislány édesanyja

A poszt alatt hozzászólt Mózesné Évi, Hanna édesanyja is, aki igyekezett választ adni a komment áradatra:

Kedves és nem kedves Kommentelők.

A kislány édesanyja vagyok.Úgy gondolom ha már ennyi vélemény megfogalmazódott én is megosztom az enyém. A féltő komment oké én is féltem mondjuk a boxolo gyerekeket vagy a focistákat mert szakemberként elég sok sportoló lábbal találkozom . De egyben tisztelem a döntésüket, tisztelem a bele fektetett munkájukat és örülök a sikereiknek. Soha nem bántanám meg az edzőjét , a szüleit , és főleg nem a gyermeket. Az egészség alapja az egészséges lélek. Az én kislányomnak ez a sport , ez az edző és ez a csapat kell a lelki egészségéhez. A testi egészsége is javult normál testsúlya van, megtanult következetesen étkezni. Céljai vannak amiért megdolgozik és minden perc amit súlyemeléssel tölt örömöt okoz neki.Ép testben ép lélek . Karate 2 év semmi lelki fejlődés mert nem megy neki megütni egy másik embert pedig szép sport örültem volna annak is aztán 3 év úszás állandó fel fázással gyógyszerekkel de az is csodás 3 év volt szerette .Ez idő alatt végig küzdött ne hízzon mert csúfolják és ma ebben a romlott világban nem elfogadott ha valaki hizékony bár az sem ha csinos .Édesanyaként láttam hogy mennyire szomorú pedig nekem úgy is nagyon szép es csinos volt .Nem találta a helyét az ő kis világában majd jött egy ember aki idejét energiáját nem sajnálva észre vette a fegyelmét és a kitartását és edzéseivel elérte hogy saját akaratából szinte szerelemmel szeresse amit csinál mindig annyit amennyi a testének jól esik.Megtanította szeretni magát és mindig a maximumot kihozni magából. Most 11 évesen csak csodálkozik hogy felnőtt emberek mennyire primitiv hozzászólásokkal illetik de ő még mindig pozitív és ebből csak újabb erőt merít hogy még többet tegyen magáért a céljaiért és bízik benne hogy tesz valamit azért hogy a világ elfogadó legyen és egyszerűen örüljünk a másik ember örömeinek. Mert neki ez öröm. Az edző pedig tiszteletet érdemel mert erőn felül dolgozik naponta több órát hogy ezek a lányok fiúk gyerekek kamaszok fiatalok testi lelki egészsége topon legyen. Mindenki aki féltőn jó indulattal aggódik kedves tőletek de tényleg minden rendben van fél évente orvosi felügyelet mellett történik minden. Ti akik rossz indulattal léptek fel tanuljatok tőle egy 11 évestől ha valami nem tetszik egyszerűen túl görgetjük . Ez történik a semmit mondó kommentekkel szóval itt sem sikerül maradandót alkotni úgy hogy tessék kipróbálni az offline módot

Nem ez az első eset, amikor Hanna gyakorlataival nagy port kavar, korábban is osztott már meg videót róla a fitnesz terem és akkor is komoly vita alakult ki azok között, akik látták, hogy szabadna-e ilyet.
Egy korábbi videója:

    Ez is érdekelhet