2022-ben Debrecenbe jöhet az IKEA? Erre utal a vezető nyilatkozata!

Évek óta várja sok debreceni az IKEA érkezését a városba, azonban egyelőre hiába. Most viszont megcsillanhat a remény.

A svéd vállalat 2021-ben 12%-os növekedéssel 109 milliárd forintos kiskereskedelmi forgalommal abszolválta a pénzügyi évét. Ennek kapcsán David McCabe, az IKEA regionális ügyvezetője és fenntarthatósági vezetője beszélt a közeljövőben megvalósítandó tervekről az országban.

2022-ben Debrecenbe jöhet az IKEA? Erre utal a vezető nyilatkozata!
Az IKEA áruháza Budapesten, az Örs vezér terén

Az IKEA-nak jelenleg Budapesten az Örs vezér terén, Soroksáron és Budaörsön van áruháza, amelyek mindegyike elsősorban Budapesten és annak agglomerációját szolgálja ki. A debrecenieknek marad a kiszállítás, amely viszonylag drága, vagy a korábban Hajdúdorogon megnyílt átvevőpont, amely még így is 40-50 km városunktól.

David McCabe elmondta, hogy  az IKEA idén szeretne két új formátumú Pop-up stúdiót megnyitni két, Budapesten kívüli nagyvárosban. Egyelőre nem erősített meg pontos helyszínt, de valljuk be, nem csak reményeink szerint, hanem a város méretéből adódóan is lehetne az egyik helyszín Debrecen.

Azt fontos persze hozzátenni, hogy egy pop-up stúdió valójában nem egy nagy áruház, mint a fővárosban. Ez egy jelentősen kisebb alapterületű és kínálat egység volna, ahol elsősorban tervezési és lakberendezési tanácsadó szolgáltatást nyújtanának, illetve az online rendelések kapcsán támogatnák a vásárlókat.

Új, nagy IKEA áruházat tehát biztosan nem nyit a cég egyelőre Debrecenben, maximum a kínálata és szolgáltatásai kerülhetnek közelebb. Már ha a két vidéki nagyváros közül az egyik Debrecen lesz.

Ez is érdekelhet