A bűnözők sem tétlenkedtek idén a Mihály napi vásáron

Egy év kihagyás után ismét megtelt a Böszörményi út kíváncsi vásárlókkal és lelkes kereskedőkkel az október első hétvégéjén megrendezett Mihály napi vásáron.

A kellemes, napsütéses őszi időnek köszönhetően rengeteg látogató járta végig Debrecen híres-neves vásárát. Számos kiskereskedő szorosan egymás mellett sorakozva árulta a szebbnél szebb termékeit és finomabbnál finomabb ételeit. Igazán vegyes volt a kínálat, háztartási termékektől kezdve ruhát, fehérneműt, játékokat, kozmetikumokat, házi készítésű ételeket, és italokat is árultak, sőt még a gyerekekre és a fiatalokra is gondoltak ugrálóvárakkal, és egyéb vidámparki játékkal.

A Debrecenben Hallottam csapata is bejárta a vásárt mind a két napon, és meglesték azokat az árucikkeket, illetve megkóstolták azokat a harapnivalókat, melyekkel büszkélkedtek az árusok. 

Édesszájú szerkesztőinknek a szombati napon először a Holland minipalacsintán akadt meg a szeme, tovább haladva pedig a színesebbnél színesebb, mindenféle ízű marcipánokat kóstolták meg. Ezt a sok édességet pedig Magyar kézműves sörkülönlegességekkel öblítették le. Sajnos evés után nem éreztek magukban bátorságot, hogy kipróbálják az óriás hintát, ám végignézték a bátor vállalkozókat, akik felültek rá.

Vasárnap már vegyesebb élmények fogadták újságíróinkat. Szemtanúi voltak annak, hogy egy fiatalember a Füredi út felől egy fehér női táskával elszaladt mellettük, és az arra sétálók láncszerűen kiabálnak előre a tömegbe, hogy fogják meg. Többen is utána eredtek, mire az Ötvenhatosok tere előtt nem sokkal elkapták a férfit a rendőrök. Menekülése közben egy idős hölgyet olyan erősen félrelökött, hogy a mentősökhöz kellett vinni. Szerencsére több emberben nem okozott kárt. 

Összességében jól sikerült az idei Mihály napi vásár, vasárnap este még hét órakor is nagy tömeg sétálgatott az utcán, és a nagy forgalom miatt több árus is nyitva maradt még sötétedés után is. 

Ez is érdekelhet

Comments are closed.