A CoolTúra első részében: Dánielfy Gergő

Márciusban elindult YouTube csatornánk. A CoolTúra videó sorozat lényege, hogy olyan debreceni, értéket teremtő emberekkel beszélgessünk, akiknek a munkája elengedhetetlen a debreceni kulturális életben. A sorozatban természetesen helyet kapnak a feltörekvő tehetségek is. 

A CoolTúra első vendége Dánielfy Gergő, debreceni fiatal, énekes, dalszerző és színésznövendék. 

Dánielfy Gergő

Gergő útja azonban nem volt mindig ilyen világos. Gyerekként a sport világában próbálta ki magát, egészen gimnazista koráig kosárlabdázott. Ebben a sportágban nagy tehetségnek bizonyult. Igazolt játékosként a Debreceni Sportiskola csapatának volt tagja.  

A művészvilággal gimnazista korában ismerkedett meg, a Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán. 

Az éneklés mindig jelen volt az életében, több tehetségkutató műsorban is kipróbálta magát. 2013-ban és 2016-ban az X-faktorban. Utóbbi szériában az elő adásokig jutott, és a kilencedik helyezést érte el. 

A Dal 2018-ba az Azt mondtad című dallal indult, ami egészen a fináléig vezette a fiatal tehetséget. A műsorban megkapta a Dal 2018 felfedezettje díjat is. 

Dánielfy Gergő és Rácz Gergő az új klipp forgatásán. Fotó: Gőz Márton

Ebben az évben megalakult zenekara is, a Dánielfy Gergő és az utazók. A formáció járja az országot, egyre nagyobb ismeretséget szerezve ezzel. Geri a zenéjüket így jellemzi: “Popapokaliptikusteátrálispoprock folkos, hip-hopos elemekkel fűszerezve”. Az útkeresés, a saját hangjának megtalálása egy hosszas folyamat. Érzéseit, benyomásait, hangulatait rögzíti dalaiban, amikkel igyekszik üzenetet és érzelmeket átadni hallgatóinak. 

Eddig két nagylemeze, az Azt mondtad (2018) és az Ismeretlen változó (2020), jelent meg. Több kislemez is kiadásra került, legutóbb a Csönd (2020) és Béke (2020) című szerzemények.

Interjúnkban Geri sztorikat mesél útjáról, mindennapjairól és természetesen a nemrégiben elkészült és bemutatott monomusicalről, amelyet ő írt, valamint a napokban megjelenő új, Rácz Gergővel közös daláról is. 

Ez is érdekelhet

Comments are closed.