A Debrecen-Kijev WizzAir járat is leáll az ukrán helyzet miatt

Az ukrán-orosz helyzet Debrecent is érinti közvetve, hiszen Kijevbe is repültek városunkból WizzAir járatok.

Mint ismert, a héten Oroszország megtámadta Ukrajnát, több, az orosz-ukrán határ közelében lévő város áll tűz alatt a nemzetközi hírek alapján.

WizzAir gép a debreceni kifutó felett
WizzAir gép a debreceni kifutó felett. Forrás: Debreceni Nemzetközi Repülőtér

A Debreceni Nemzetközi Repülőtérről mind a két országba indultak járatok, Kijevbe és Moszkvába egyaránt. Az ukrán helyzet miatt azonban február 24-én a WizzAir bejelentette, hogy mivel az ország légtere teljesen le lett zárva, minden járatát felfüggeszti.

A WizzAir rendszerében jelenleg még látszódnak az ukrán járatok, azok foglalhatók volnának, azonban valószínűleg ezek pár órán belül eltűnnek a kínálatból.

A következő járat február 27-én vasárnap indult volna Kijevbe, ez azonban már nem fog felszállni, egyelőre nem tudni. Ukrajnában hadiállapotot hirdettek, így nem tudni, hogy mikorra és milyen módon fog rendeződni a helyzet. A moszkvai járatot továbbra is repteti a WizzAir.

A Debrecen-Kijev WizzAir járat teljesen új útvonalként jelent meg 2021. októberében. Az eredeti tervek szerint télen heti egy járattal (vasárnaponként), nyáron heti két járattal. Sajnos a helyzet miatt mindösszesen 4 hónapot élt ez az útvonal.

Ez is érdekelhet