A debreceni BMW-k vezetik be a márka új típusjelöléseit

Az épülő debreceni BMW gyárban a vállalat legújabb elektromos autóit fogják gyártani, erre jelenleg még Neue Klasse néven hivatkoznak.

A bajor vállalat azonban ezzel az új szériával kezdi meg a típusnevek megújítását, amelyben egyrészt egységesítik az elnevezéseket, másrészt visszanyúlnak a régmúltba.

Ilyen a BMW Vision Neue Klasse - felkészül a debreceni gyártás

A BMW a jövőben újból három számjeggyel jelöli majd a különböző modelleket, több évtizedes modellekre emlékeznek. A világháború előtt az 501 és 502 volt a cég luxusmodellje, később is több modell kapott három számjegyű típusjelzést.

Az új elnevezéseknél közelebb hozzák egymáshoz az alternatív és a hagyományos hajtású modellek neveit. A jelenlegi X3-as modell esetén például az új platformra épülő friss kiadás X320 és X330 neveken érkezik majd, ha belső égésű motor hajtja meg, míg az elektromos meghajtású kiadás iX330, iX340 és iX350 néven érkezik.

A jelenlegi hármas sorozat frissítet típusai a 330 és 340-es neveket kapják meg, elektromos hajtással pedig i330 és i340 típusjelzéssel. A nagyobb BMW-k 560, 660 és 760 néven jönnek, ezek elektromos verziói elé ugyanúgy odakerül majd az “i” betű.

Ilyen a BMW Vision Neue Klasse - felkészül a debreceni gyártás
Ilyen a BMW Vision Neue Klasse – felkészül a debreceni gyártás

A BWM szeptemberben mutatta be a Vision Neue Klasse tanulmányautót. Ezzel szerették volna megmutatni, hogy milyennek képzelik el a jövő BMW-it. Ezen tanulmányautók valószínűleg nem fognak 100%-ban megjelenni az új modelleken, viszont egészen biztos, hogy nagymértékben merítenek majd ezekből a tervezők és fejlesztők.

Debrecenben az épülő BMW Group gyárban a márka elektromos modelljeit gyártják majd, abból is az új, Neue Klasse platformot.

Ez is érdekelhet