Debrecenben Hallottam

A Debreceni Egyetem is letekeri a radiátorokat

A Debreceni Egyetem is megkezdte az energiafelhasználás csökkentését a megemelkedett árak miatt. Közleményük szerint a gázfogyasztás és a távhőfelhasználás is sokszoros áron érhető el az intézmény számára, amely az egyetem életére is kihatással lesz, egyben kérik a hallgatók, dolgozók megértését, valamint az energetikai intézkedések betartását.

Fontos, hogy sem az oktatást, sem a vizsgáztatási tevékenységet nem fogják korlátozni a Debreceni Egyetemen, viszont december 9-ig, a tanulmányi időszak végéig többek között hőmérséklet-csökkentéssel és más takarékossági intézkedéssel igyekeznek mérsékelni a költségeket.

Debreceni Egyetem

Az egyetemi épületekben is a 18 °C-os hőmérsékletet fogják tartani, ez alól viszont kivételt képeznek majd az intézményhez tartozó bölcsőde, óvoda, általános iskola, kollégiumok, szolgálati lakások, valamint betegellátók, ezeknél a minimális 20-22 °C-os hőmérséklet lesz elérhető.

Az ülő munkát végzők számára munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket szerez be az Egyetem várhatóan október közepéig.

Az egyetemi vizsgaidőszakkal, annak beosztásával, illetve a tavaszi szemeszter menetrendjével kapcsolatban még nincs döntés, ezt az intézmény vezetése hamarosan meghatározza. A döntésnél figyelembe veszik, hogy tartható legyen a 25%-os gázfogyasztás megtakarítás, mindemellett viszont az elvégzendő feladatok is teljesíthetők legyenek.

A Debreceni Egyetemet is érinti az állami beruházások költségcsökkentése, elhalasztása. Többek között a Debreceni Egyetem Műszaki Mérnöki Kar épületének felújítása, bővítése, illetve a Természettudományi épület felújítása is elnapolásra került, egyelőre nem tudni, hogy meddig.

Számos helyi felújítást és beruházást elnapolt a kormány

Országos sztrájkot hirdetett a PDSZ szerdára

Ez is érdekelhet