A debreceni önkormányzat nem kötelezi a koronavírus-elleni védőoltást

 

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nem teszi kötelezővé a COVID-19 elleni védőoltás felvételét a munkavállalóinak, azonban a fenntartott intézményeinek dolgozói számára ajánlja az oltást. 

Papp László polgármester egyeztetett az önkormányzat intézményeinek vezetőivel és a munkavállalók szakszervezeti képviselőivel. A szakszervezetek tájékoztatása szerint a munkavállalók háromnegyede már rendelkezik legalább az első két védőoltással.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje nem változik, azonban november 3-tól kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés az épületbe való belépéskor. A maszkviselés és a kézfertőtlenítő használata javasolt lesz a belépő ügyfelek számára.

Az ügyfelekkel dolgozó alkalmazottaknak kötelező lesz, az ügyfelekkel nem foglalkozó munkavállalóknak javasolt a maszkviselés. Szintén november 3-tól kötelező lesz a maszkviselés a bentlakásos szociális intézményben dolgozók számára.

Az önkormányzat felhívja az intézmények figyelmét, hogy a koronavírus elleni hatásos védekezés érdekében biztosítsák a szükséges eszközöket – mint a maszk és kézfertőtlenítő – a munkavállalóik számára, illetve a testhőmérséklet-mérés lehetőségét is.

Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata bentlakásos szociális intézményének székhelyén november 2-től ideiglenes látogatási- és intézményelhagyási tilalom lép életbe visszavonásig. A látogatási tilalom nem érvényes a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzás esetére. Ugyancsak nem terjed ki a látogatási és intézményelhagyási tilalom a koronavírus-ellen háromszor oltott gondozottakra és látogatóikra. Az első két oltás felvételét védettségi igazolvánnyal, a harmadikat orvos által kiállított dokumentummal szükséges igazolni. Az intézményen belül kötelező a lehetőleg FFP2-es maszk használata, a textilmaszk nem elfogadott.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy aki fertőző betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe.

Ez is érdekelhet