A debreceni szívbeteg, fiatal lány kívánságait teljesítették

Csire Zsuzsi ifjú debreceni lány, tízéves korában súlyos, vírusos eredetű szívizomgyulladást kapott. Szíve sajnos ezt követően nem tudta az életfontosságú funkcióját teljesíteni. Zsuzsi tíz esztendővel ezelőtt szívtranszplantáción esett át, esélyt kapva a jobb minőségű élethez, az életben maradáshoz.

 Csire Zsuzsi, a DEAC jóvoltából egy lovas fotózáson vehetett részt, és kipróbálhatta a vívást, méghozzá Battai Sugárral és Osváth Richárddal. A fiatal lány régi álma teljesült ezzel.

 

A közelmúltban fénysebességgel bejárta az országos sajtót Zsuzsi története. A fiatal debreceni lány tízéves korában súlyos, vírusos eredetű szívizomgyulladást kapott, ami után szíve működésképtelenné vált. Később, amint arra lehetőség volt, 2013-ban transzplantáción esett át.

 

Visszanyerte életerejét, példásan tanult, tervezte a jövőjét, majd az orvosi vizsgálatok után sajnos kiderült, immunrendszere ellenanyagokat termelt az új szív ellen.

Sajnos a gyógyszerek sem segítettek, így 2021 novemberében a második szívátültetésre is sor került. A transzplantáció után sok, váratlan és életveszélyes szövődmény lépett fel.

 

 Zsuzsi igazi harcos, aki nem keseredett el, hanem hitt a gyógyulásban, az orvosok gyógyító munkájában, a saját erejében. Harcolt, küzdött.  Szerencsére javult az állapota. A műtét után öt hónappal hazaengedték a kórházból, ami újabb életerőt adott Zsuzsinak.

 

Sikeresen leérettségizett, élte az életét, ám öröme nem tarthatott sokáig. Kezelőorvosai közölték, ismét beindult a kilökődési reakció, és harmadik transzplantációra már nincs lehetősége. Ez a hír mindenkit megrettentett, elkeserített.

 

A most 21 éves lány megírta bakancslistáját, hogy minél több élményben lehessen része. Ezek közt szerepelt: is szeretett volna részt venni egy lovas fotózáson hercegnő ruhában.

 Álmai, vágyai között volt: a vívás kipróbálása. A DEAC támogatásával és szervezésében, mivel van lovas -, és vívószakosztályuk is, azonnal intézkedtek a sportintézményben.

Ifj. Szabó Gáborék és Battai Sugárék is szeretettel fogadták a lányt és minden lehetséges segítséget megadtak, hogy teljesüljön a vágya.

 

Zsuzsi már túl van a lovas fotózáson, ráadásul az ország egyik legjobb díjugrató lovával, Mezőhegyes Chabalával pózolhatott, majd felülhetett Arafat hátára.

A csodálatos képeket az elismert fotóriporter, a DEAC és az egyetem fotósa, Derencsényi István készítette.

A fotózás után, ifj. Szabó Gábor átadott Zsuzsinak egy díjszalagot, amit egy nemzetközi nagydíjgyőzelmekor kapott.

 

Két nappal később a vívóknál tehetett látogatást Zsuzsi segítőivel, a DEAC- szakembereivel.

Zsuzsi boldogsága határtalan volt, hogy találkozhatott és együtt forgathatta a kardot világbajnokunkkal, Battai Sugárral, valamint a többszörös Európa-bajnok és vb-győztes kerekesszékes vívónkkal, Osváth Richárddal.

 

Ezzel még nem ért véget a DEAC és Csire Zsuzsi közös története, hiszen a fiatal lány nagyon szereti a jeges sportágakat is, így meghívták a november 19-én rendezésre kerülő DEAC-UTE Erste Liga-mérkőzésre, ahol Zsuzsi végzi majd el a korongbedobást. Nem mellesleg mindezt a tévé nyilvánossága előtt teheti meg, hiszen a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Zsuzsi édesanyja elmondta a sportegyesület szervezőinek, hogy az élményeknek köszönhetően visszatért Zsuzsi életkedve, aki annyi szeretetet kap, amióta nyilvánosságra került a története, hogy ez a sok szeretet minden rosszat legyőz, és tudnak hinni a csodában.

Csire Zsuzsi másik nagy vágya bekerülni a debreceni egyetemre. Ehhez emelt szintű történelemvizsgát kell tennie. A csodálatos debreceni lánynak, aki mindannyiunk példaképe lehet, immár ez is a céljai között szerepel.

Ez is érdekelhet