A debreceni vonalon is forgalomba áll a KISS

Hétvégétől több útvonalon emeletes motorvonat válik elérhetővé.

forrás:mavcsoport.hu

A december 12-i menetrendváltozástól a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon is közlekedhetünk az új emeletes motorvonatokkal. A térségen kívül a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a rövidebb, váci és esztergomi útvonalakon is több KISS járat lép forgalomba.

A MÁV Zrt. közleményében azt írja, az új emeletes motorvonatok „minden korábbinál nagyobb kapacitást nyújtanak a 600 ülőhelyes járművek, amelyek kiváló gyorsulásukkal és megbízhatóságukkal a menetrendi struktúrák stabilizálására is kiválóan alkalmasak”. A társaság célja, hogy minél több utas számára biztosíthassák a színvonalas közlekedést.

A jelenlegi menetrendváltozásnál a megrendelt 40 járművek több mint fele, 22 szerelvény áll rendelkezésre, főleg a fővárosi agglomerációs vonalakon. A tervek szerint jövő év végétől a fővárosi elővárosi vonalakon szinte kizárólagosan az új típusú járművek közlekednek majd.

forrás:mavcsoport.hu

Az első Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon elsőként december 12-én lehet közlekedni, december 17-től már péntek esténként és hétvégente is lehet utazni a vonal egyes sebesvonatjain a KISS szerelvényein.

„A péntek esti KISS, menetrend szerint 18:28-kor indul Budapest Nyugati pályaudvarról, és 22:19-re érkezik Nyíregyházára. Szombaton három – Nyíregyházáról 5:45-kor, illetve 15:45-kor, és Budapestről 10:28-kor induló –, vasárnap két – Budapest Nyugati pályaudvarról 6:28-kor, Nyíregyházáról 13:45-kor induló – járatban közlekedik KISS.” -írja a MÁV Zrt.

forrás:mavcsoport.hu

A budapesti elővárosokban is egyre több vonalon közlekednek az új járatok. A Budapest-Újszász-Szolnok útvonalon munkanapokon 16 járat indul, a ceglédi vonalon hétköznap 28, hétvégén 34. A váci vonalon már hétvégén is csak a KISS és FLIRT járatok indultak, az új menetrend szerint két járat kivételével minden időpontban emeletes motorvonattal utazhatunk. Az esztergomi vonalon a reggeli, illetve a délutáni és kora esti járatok cserélődnek le.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a nyári időszakban a Balaton felé is új szerelvényeket szeretnének bevezetni.

    Ez is érdekelhet