Debrecenben Hallottam

A Decathlon kivezette a PET palackos termékeket a kínálatából

A Decathlon októbertől teljesen kivezette a PET palackos termékek forgalmazását Magyarországon.

A Decathlon kivezette a PET palackos termékeket a kínálatából

A francia sportszerbolt hálózat közleménye szerint Magyarországon körülbelül 2 milliárd egyszer használatos műanyag palackot értékesítenek. Ebből a Decathlon 2022. első felében 400 ezer palackkal “járult hozz”. Ezen nem túl dicső számon változtatnak.

Európában a második ország lett Magyarország, ahol a Decathlon eltünteti a polcairól a PET palackos termékeket. Helyette alternatív megoldásokat kínálnak a folyadékpótlásra. A PET palackos termékek többek között a különböző sportitalokat is érinti, de ezek helyett azt javasolja a cég, hogy vásárolják a fogyasztók a por alapú kiszereléseket, amelyeket kulacsban készíthetnek el, ezzel csökkentve az egyszer használatos műanyaghulladék termelését.

A Decathlon kivezette a PET palackos termékeket a kínálatából

A változások értelmében a debreceni áruházban sem forgalmazzák már a PET palackos termékeket.

A cég az újrahasznosításban is nagyobb szerepet kíván vállalni, ezért hirdeti meg októberben a Recathlont, a használt sportszer vásárt.

Október 3-tól lehet regisztrálni az eladásra szánt, használt sportszert a recathlon.decathlon.hu oldalon. Ezt követően október 13-án lehet bevinni az áruházba, ott a dolgozók átvizsgálják a terméket és ezt követően születik egy megállapodás a termék árával kapcsolatban. Ha ezt követően az üzlet sikeresen eladja a terméket, akkor Recathlon utalvány formájában adja át annak árát, amit 2 évig lehet a Decathlon áruházakban és webshopban felhasználni. 

A használt sportfelszerelés vásárra bármilyen márkájú terméket be lehet vinni, de kérik, hogy annak állapota megfelelő legyen, valamint tiszta állapotba vigyék be az emberek.

Ez is érdekelhet