A folyamatosan megújuló város különböző arcai

Transzformációk címmel nyílt kiállítás az Új Városházán.

2022. március 9-én volt a megnyitója Miskolczi János fotókiállításának, amely Debrecen épített környezetét és annak az elmúlt évek során történt átalakulását követi végig.

 

 

Puskás István alpolgármester megnyitó beszédében kitért az Új Városházán nemrégiben kialakított földszinti fogadóterem jelentőségére, ahol Debrecen életének különböző momentumait kívánják bemutatni – ezért is kapott helyett itt a Transzformációk.

 

„Az előző tárlat jelentős debreceni kulturális eseményekből adott egy visszaemlékező válogatást a magyar kultúra napja alkalmából, most pedig városunk életének egy nagyon is szemmel látható területét mutatjuk be Miskolczi János fotóinak köszönhetően, aki évek óta dokumentálja a cívisváros életének legkülönbözőbb történéseit” – fogalmazott az alpolgármester.

 

 

A változás napról napra érzékelhető, mégis fontosnak tartja a visszatekintést és összehasonlítást. Kiemelte továbbá a téma kapcsán, hogy a MODEM-ben is útjára indult egy új tárlat, ami a Holnemváros nevet viseli. A szombaton nyílt kiállítást a Déri Múzeum fotográfiai archívumának képeiből állították össze.

 

China Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara elnöke köszöntőjében megemlítette, hogy a képekről Elekes Károly festőművész munkái jutnak eszébe, aki bolhapiacokon vásárolt tönkrement képeket restaurált és adott hozzájuk újabb jelentéstartalmat.

 

 

A kiállítást 2022. április 11-ig lehet látogatni az Új Városháza nyitvatartási idejében.

 

Kerek Tilla Marianna

 

címkék: 

Ez is érdekelhet