A könyveké a főszerep

Elindult a Debreceni Ünnepi Könyvhét, ami június 6 és 10 között számos színes programmal várja az érdeklődőket több helyszínen is.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár főszervezésében, több csatlakozó intézmény és szervezet segítségével kezdődött el az idei ünnepi könyhét helyi eseménysorozata. A programfelhozatalban találni gyermekeknek szóló, illetve angol nyelvű foglalkozásokat és beszélgetéseket is. Utóbbi az American Corner jóvoltából valósul meg, de asszisztál még például a Csokonai Irodalmi Labor, a Debreceni Irodalom háza, a Libri és a MODEM is.
A standok a Csapó utcán találhatóak, de a több ponton zajló ünnepi történések a város fontos terein át tartalmas helyszínekre csalogatják a látogatókat. A részletes napi bontást az esemény Facebook oldalán és a helyszíni programfüzetekben érhető el. https://www.facebook.com/events/1208745066531600

Az idei díszvendég Buda Ferenc, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, műfordító, aki ma 17 órakor ünnepélyesen megnyitja a Debreceni Ünnepi Könyvhetet.

A számtalan újonnan megjelenő kötet és a kortárs irodalom népszerüsítése mellett a program egyik legfőbb és legnemesebb célja, hogy minden korosztálynak biztosít érdekességeket, de kifejezett hangsúlyt fektet az olvasás népszerűsítésére, az irodalom közelebb hozására a fiatalok körében.

Érdekesség, hogy a pénteki, utolsó napon Debrecenhez kiváltképp szorosan fűződő programokban fürdőzhet a közönség. A Libriben Juhász Tibor, itt élő költő, író fog dedikálni, továbbá kettő, a várost és építészetét tematizáló könyv (Debreceni cívisházak és lakóik nyomában, Holnemváros) és két Ady Endrével  kapcsolatos kötet (Lakner János (szerk.): 55x Ady, Herczeg Ákos: Visszatérés a nyelvbe) is bemutatásra kerül majd.

Ez is érdekelhet