A Liu-testvéreket szombati sikerük után kizárták vasárnap a gyorskorcsolya világkupán

A legnagyobb sikert a Liu-testvérek 500 méteren aratott kettős győzelme hozta, sok izgalmat tartogatott a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat szombati napja. forrás: http://debrecenisportcentrum.hu

Szombaton a legtöbb magyar versenyző az 1500 méteres távon volt érdekelt, de a férfi 5000 méteres távon is képviseltük magunkat. A szombati versenynap délelőttje az 500 és az 1500 méter helyosztóival kezdődött, és utóbbi távon Sziliczei-Német Rebeka (FTC) összesítésben végül a 27. helyen, Bácskai Sára Luca (MTK) pedig 37-ként zárt. Jászapáti Petra (SZKE) 500 méteren, 43.741-es idővel megnyerte helyosztó futamát, a 21. helyezést érte el. forrás: http://debrecenisportcentrum.hu

Jászapáti Petra kora délután, az 1500-as elődöntőkben nagy reményekkel szállt harcba a finálé elérése érdekében, de utóbb kiderült, kisebb sérülései miatt sajnos csak a B-döntőbe tudott bekerülni. A B-döntőben majdnem háromnegyed körös előnnyel állt a mezőnytől, azonban az utolsó másodpercekre teljesen elfogyott az ereje, így végül csak hatodikként ért célba – ezzel 1500-on a 13. helyen zárt.

A férfiak 1500-as negyeddöntőin Liu Shaolin Sándornak (FTC), valamint öccsének, Liu Shaoangnak (FTC) és Krueger John-Henry-nek (FTC) szoríthatott a Főnix Arénába látogató közönség. A kisebbik Liu testvért futamában kizárták, John-Henry pedig csak a B-döntőbe jutott be, ott viszont  első lett, így végül kilencedikként búcsúzott a távtól.

Az 1500 fináléjában viszont a 26. születésnapját éppen ma ünneplő Liu Shaolin Sándorért szurkolhattunk, ám a roppant erős mezőnyben sajnos csak az 5. helyen, ráadásul a célegyenesben egy aprócska ütközés miatt elcsúszva ért be.

A legrövidebb egyéni távok negyeddöntőiben a női mezőnyben Kónya Zsófia (SZKE) a harmadik futamban csupán a 4. lett, így összesítésben a 14. helyen zárt. Ugyancsak ezen a távon, a férfiaknál Krueger John-Henry és a Liu testvérek szenzációsan versenyeztek, utóbbi két versenyző egészen a fináléig jutott. John-Henry a B-döntőben bizonyíthatott, ott futamnegyedik lett – az összesítésben a 9. pozíciót szerezte meg. Az arénában óriási sikert aratott Sándor és Shaoang zseniális versenyzése a döntőben; a Liu tandem szinte kéz a kézben aratott kettős győzelmet a kínai riválisok, illetve a dél-koreai induló előtt. forrás: http://debrecenisportcentrum.hu

A nap végén a Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Tiborcz Dániel (MTK) összetételű 5000-es férfi váltónk az első elődöntőben szerepelt és a hollandokkal való ütközés miatt csak futamnegyedik lett, de hosszas videó-ellenőrzés után a döntőbíró a győztes holland váltót kizárta, ezzel a vasárnapi fináléba juttattva a magyar versenyzőket.

A vasárnapi zárónap sok izgalmat tartogat még magában, a szervezők teltházat várnak a Főnix Arénába. Kónya Zsófi és Jászapáti Petra az 1000 méteres negyeddöntőkben bizonyít. Ugyanezen a távon a fiúknál Krueger John-Henry a helyosztókon mutathatja meg magát, viszont a Liu fivérek előzetes formájuk alapján esélyesek voltak a fináléba – de Liu Shaolin Sándort itt kizárták a mezőnyből.  A 2000-es mixváltón magyar színekben döntő- és éremesélyesként léphet jégre. A világkupa-sorozat harmadik állomása a férfi 5000-es váltó fináléjával zárul, és ott az olimpiai címvédő csapatunkért szoríthatunk.

 

 

 

Ez is érdekelhet