Loki-kézidiadal, negyedikek a DEAC kosarasai

A DVSC Schaeffler női kézisei és a DEAC férfi kosarasai is játszottak szombat este. A Loki keleti rangadót vívott a gyöngélkedő Békéscsaba otthonában, míg a biztosan rájátszáscsapat DEAC a harmadik helyért küzdött a Péccsel Debrecenben. A Vasutas magabiztosan elhozta a két pontot, a DEAC nagyarányú győzelemmel a negyedik helyen várja a playoffot. 

Taps a kispadtól Csabán (fotó: Behir)

Kovács Annáék számára szorosan indult a találkozó a viharsarkiaknál. A mindössze 3 ponttal, a tabella alján szerénykedő Csaba Agbaba révén derekasan tartotta magát az eredményesen és szervezetten támadó Lokival szemben. Az első félidő felétől kezdve azonban érvényesülni látszott a papírforma és Vámos Petráék egyre növelték előnyüket. Fiatalossá vált a meccs, hiszen többségében utánpótláskorú lányok álltak a pályán. A Debrecen kapujában Torda Vanessa brillírozott, a túloldalon a cívisvárosból kölcsönben Csabán védő Szabó Dóra is igyekezett megfékezni a lövéseket. A második felvonásban már a kétszámjegyű vezetés is látótávolságba került. Az előny és a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A hajrában valóságos gólzápor zúdult a kapukra, Kukely Anna és Iván Emese átlövésből bombázott, válaszul a 16 esztendős Csernyánszki Liliána robogott gólig. A rangadót az ifjú irányító zárta le, a Kudor Kitti vezette Loki 23-30-ra megnyerte a találkozót.

Tóth Ádám a gyűrű alatt (fotó: MKOSZ)

Az Oláh Gábor utcán a kosárlabda pattogott. A Szeged szolnoki, az Alba hazai, Falco elleni meccsétől függően a DEAC számára a rájátszás 3. helyről kezdése volt a tét. Kovács Adrián legénységének ellenfele a Pécs volt. A mecsekaljiak szerezték meg a vezetést, de a debreceni gépzete összeállt és hamar fordult az állás. A palánk alatt megállíthatatlanul mozgó Tóth Ádámra nem találtak ellenszert Demeter Attiláék. Távolról Djordje Drenovac brillírozott, Stefan Moody is szórta a hármasokat, Shaquille Hines és Carlton Guyton pedig középtávolról és gyűrűbe húzott labdákkal járultak hozzá a kiváló játékhoz. A félidőben már 17 egységgel vezetett a DEAC, a végére pedig maradt a tetemes előny, a végeredmény pedig 96-80 lett. A Debreceni Egyetem, mivel a Szeged nyert a Tiszaligetben, a 4. helyről várhatja a playoff első körét. Az ellenfél az Alba Fehérvár lesz.

Ez is érdekelhet