A napfény néhány jótékony hatása

A tavasz elég lassan köszönt be a mindennapokba, és az elmúlt időszakban leginkább szélsőséges időjárást tapasztaltunk, sok esős, borús nappal, széllel és a napsütés hiányával.

Ma viszont igazi tavaszi napunk van, egyre kevesebben hordanak az utcán kabátot, az öltözködésbe bekúsznak a színek és több mosolygós arc jön szembe velünk a járdákon. 

Nem véletlen ez, hiszen a napfénynek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. 

Összeszedtük nektek a napfény néhány jótékony hatását – így, ha másért nem, ezek miatt megéri tenni egy sétát a szabadban!

 

D-vitamin képzése

A szervezetünknek a hideg hónapok után nagyon nagy szüksége van a feltöltődésre. A D-vitamin segít a csontok fejlődésében és ezek karbantartásában. 

Ép testben ép lélek – napfénnyel a depresszió ellen és boldogság mellett 

A napfény a lelkünk egészségét is táplálja. A napon eltöltött idő hozzájárul a szerotonin termelődéshez. Ez a hormon az egyik a boldogságért felelős hormonok közül. Ennek hiánya felelős lehet a depresszió kialakulásáért – pótlása azonban enyhítheti a depressziós tüneteket és javíthatja a közérzetet is. 

Bőrhiba ellen napfény!

A napfény egyik legkedvesebb hatása, hogy figyel az esztétikai megjelenésünkre. Karbantartja a bőrünket úgy, hogy a bőrhibáinkat apró sugarai orvosolják. 

Ne stresszelj, napozz!

Ha úgy érzed, hogy be vannak feszülve izmaid és görcsölsz, stresszelsz valamint, menj ki egy kicsit a szabadba és add át magad a természetnek! A napfény ellazítja az izmokat és elűzi a stresszt.

Íme néhány kedvcsináló kép a kimozduláshoz Debrecenről:

 

Horváth Helga fotói 

 

Ez is érdekelhet