A Vámos-extra sem segített, kikapott a Loki

A DVSC Schaeffler kézilabdázói az óévbúcsúztató bajnokin Siófokon léptek pályára szerda este. A Balaton-partiakat Vámos Petráék hazai pályán szeptember végén 30-25-re legyőzték, Zdravko Zovko „lányai” azonban visszavágtak. A Debrecennél Alekszandra Vukajlovics, Elke Karsten és Hornyák Dóra sem állt harcra készen.

Kovács Anna támad (fotó: DVSC Kézilabda – régebbi kép)

Az első félidő határozott Debrecen-uralmat hozott. A kapuban Csapó Kyra mutatott be látványos védéseket, a széljáték is eredményesen működött, Bordás Réka kiválóan mozgott a falban és a bejátszásokat gólra váltotta. A hazaiaknak a legnagyobb fejtőrést mégis az ijfú irányító Vámos Petra okozta, akinek első 6 lövéséből valamennyi a hálóba érkezett. Már 3-mal is vezetett a Loki, ám a fekete-mezesek megrázták magukat és Kiss Nikoletta révén közelebb kerültek a piros-fehérekhez, a félidőben mégis Köstner Vilmos alakulata örülhetett: 17-19.

A második felvonást kissé álmosan kezdte a Vasutas, a vendéglátók pedig „ütésváltást” hajtottak végre és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Vámos Petra kiváló szériája folytatódott, de sajnos tőle is csak egyenlítésre futotta. A túloldalon az egykori debreceni Hársfalvi Júlia zörgette Ann-Cathrin Giegerich hálóját. A rangadót lezáró sípszó után pedig 35-33 állt az eredményjelzőn. A bravúros első felvonás után a fáradtság úrrá lett a cívis hölgyeken és nem tudták megtartani a harminc percig diktált, magabiztos ritmust.

Ez is érdekelhet