A vártnál előbb lesz kész a Csokonai Fórum, de a Csokonai színház felújítása is jól halad

A Csokonai Fórum felújítási munkálatai még 2020-ban kezdődtek meg a Debrecen 2030 program keretein belül. A felújítási munkálatok befejeztét 2023 nyarára datálták ez idáig, azonban a jó ütemben haladó munkálatoknak hála, talán már idén élvezhetjük újra a műsorokat.

A színház felújítása 2020-ban kezdődött és akkor még úgy saccolták, hogy 2023 lesz az építkezési munkálatok befejezése. Azonban az építkezés rendkívül jó ütemben zajlik jelenleg, aminek az eredménye lehet az is akár, hogy idén már látogatókat tud fogadni a létesítmény.

A bontási és szerkezetépítési feladatok teljesen befejeződtek, valamint elkészült a forgószínpad és a nézőtér vasbeton szerkezete. Tehát ideje korán sikerült minden fontosabb munkálatok befejezni.

A 9000 négyzetméteres komplexum területén több játszóhely is lesz, s minden tekintetben a 21. századi technikai követelményeknek megfelelő, nagyszabású kulturális tér jön létre az elkészültével. – derül ki a Csokonai Színház hivatalos weboldaláról.

A 150 fő befogadására képes stúdiószínház multifunkcionális előadótérként hatalmas rendezői szabadságot biztosít majd. Az előadótérként is funkcionáló 100 fős Orfeum egyedi hangelnyelő és visszaverő burkolatot kapott és a stúdióhoz hasonlóan rendelkezik fény és hangtechnikai berendezések használatára alkalmas rendszerekkel, pozíciókkal. – közölte a debrecen.hu

Az újítások mellett a nézőtér növelése is tapasztalható lesz az átadás után, így most már sokkal többen tapasztalhatják majd meg a jövőben ezt a modern, 21. századi létesítmény, ami valahol még mindig őrzi korhű önmagát.

A csokonai színház felújítása is remek ütemben halad, fotósorozatunk megfelelően illusztrálja ezt.

 

Ez is érdekelhet