Álljon össze a kép! Építsünk együtt!

Közösségi LEGO kaland a múzeumban. Kicsik és nagyok, családok, barátok…mindenki kiveheti a részét egy óriási LEGO kép elkészítéséből február 4-én 10-15 óráig a Déri Múzeumban!

A több mint 32 ezer LEGO kockából álló, 1,5 méter x 1,5 méteres alkotás elkészítésében – Hudák Zsolt tanár, csoportvezető és a tekerd! csoport hátrányos helyzetű fiataljai segítenek. A rendezvényen  a résztvevők a Déri Múzeum egyiptomi gyűjteményének „ékkövei” közül az egyik szarkofágot építik meg.

 

 

Az eseményt a pénteki napon egy szakmai találkozó előzte meg.Ahol a nyíregyházi tekerd! csoport mutatkozott be. A Szoboszlói Úti Általános Iskola 100 diákja a Déri Múzeum csodálatos neobarokk épületének táblaképét rakta ki 6 cm x 8 cm nagyságú mintákból.

 

A jelenlévőket Chresten Bruun, a LEGO Manufacturing Kft.  gyárigazgatója, Orosz Ibolya Aurélia, önkormányzati képviselő, a Debreceni Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Dr. Vántus András Istvánné, a Debreceni Tankerületi Igazgatóság szakmai vezetője,  Pakurár Ágnes, a Szoboszlói Úti Általános Iskola intézményvezetője és  Dr. Angi János, a Déri Múzeum igazgatója köszöntötte.

 

A tekerd! csoport bemutatkozása:

A Nyíregyházán működő LEGO Manufacturing Kft. felajánlása alapján, a Helyi Közösségi Szerepvállalás programjuk keretében kapja meg az építőelemeket a Tekerd! hátrányos helyzetű fiatalokból álló civilközösség. Fantasztikus művészi portrék, Marvel képregényhősök, vagy Edwin „Buzz” Aldrin űrhajós Holdon hagyott lábnyoma, mindez legóból. Hudák Zsolt csoportvezető és néhány nyíregyházi hátrányos helyzetű fiatal szerepvállalása példaértékűen mutatja be, mire képesek együtt a fiatalok. Tudásukat és szakértelmüket jelzi, hogy tavaly a Múzeumok Éjszakáján, a Szépművészeti Múzeumban a következő öt műalkotásról készítettek nagyméretű képet.

Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájjal és fehér kakaduval (képrészlet)

Hieronymus Bosch: A gyönyörök kertje (képrészlet)

Messerschmidt: Ásító karakterfej

Raffaelo Santi: Eszterházy Madonna

Vincent van Gogh: Csillagos éj

Fotók: Miskolczi János

Ez is érdekelhet