Anyukám Mondta – immár másodjára

Aki kicsit is járatos a magyarországi gasztronómiában, annak biztosan ismerősen cseng az Encsen található Anyukám Mondta étterem neve. Ugyan ha gasztrotúrára indulnánk, valószínűleg eszünkbe sem jutna pont ezt az észak-magyarországi kis falut megcélozni, de az Anyukám Mondta megér minden zarándoklatot. Pár éve a tulajdonosai és megálmodói az étteremnek az egyenesen Olaszországból szerzett tapasztalataikat és tehetségüket ezen étterem megnyitásával mutatták be, és most Debrecenbe is elhozzák a méltán híres pizzájukat.

Forrás: Anyukám Mondta

Az étterem egyébként gyakori vendége a Debrecziner Gourmet Fesztiválnak. A Békás-tónál szinte minden évben találkozhatunk a direkt azon év aktuális „témájára” készített fogásaikkal, és bepillantást nyerhetünk abba is, hogy hogyan készül egy olasz stílusú kenyérlángos. Az étterem egyik tulajdonosa a napokban jelentette be Instagram oldalán, hogy hamarosan a belvárosban, a Csapó utcán sarkán már a debreceniek is bármikor megkóstolhatják népszerű fogásaikat, melyek tökéletes átmenetet alkotnak az olasz gasztronómia és a magyar konyha jellegzetességei között.

Fotó: Szabó-T. Dóra

Egyébként érdemes az Anyukám Mondta étlapját átfutni, mert amellett, hogy szezonálisan változik kínálatuk (az aktuálisan a piacon található legfrissebb termékek figyelembe vételével), még azon is elcsodálkozhatunk, hogy néhány fogásukban összeházasítják például a töltött káposztát egy észak-afrikai kolbásszal, vagy a kendermagos kakast a pancettával. Az encsi étterem először sarok-pizzériaként indult, és mára nőtte ki magát teljes menüsort kínáló hellyé, így nem véletlen, hogy a csapatuk mennyire komolyan veszi egy jó pizza elkészítését. Ők maguk is azt mondják, hogy kemencéjükön védőangyal van (és védőkakas), azonban egy igazán ütős csapat és a gondosan válogatott alapanyagok adják meg pizzájuk sikerének kulcsát.

Forrás: Anyukám Mondta

 

Az étterem várható nyitását ősz végére lehet saccolni, szóval reménykedjünk abban, hogy a fennálló vírushelyzet miatt nem tolódik tovább ez az időpont. Ha pedig nem tudunk addig várni, akkor mindenképp látogassunk el Encsre, a már álló Anyukám Mondta étterembe, és bizonyosodjunk meg arról személyesen, hogy nem véletlen kerül minden évben a Dining Guide toplista első helyére.

Pizza, kávé, világbéke!

Ez is érdekelhet