Aranyérmes a Battai Sugárral felálló kardcsapat

Megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot a női kardválogatott Tallinnban.

A női kardcsapat remek szereplésének köszönhetően arannyal térhet haza a magyar válogatott Tallinnból, amely város az U23-as vívó Európa-bajnokságnak adott otthont. A DEAC kardozójával, Battai Sugár Katinkával felálló kvartettet megszorítani sem tudták a nap folyamán a döntőig. A szövetség honlapjának beszámolója szerint a nyolc között Grúziát 45:24-re, majd az elődöntőben Franciaországot 45:28-ra verték a mieink. Rendkívül fiatal csapatunk a döntőben Spanyolországgal került szembe, és ott azért a meccs vége szorosabban alakult, ám bátran kijelenthető, hogy végig vezetve, magabiztos vívással szerezte meg a magyar csapat az aranyérmet (45:42).

Battai Sugár francia riválisa ellen (fotó: Andrea Alegni/EFC)

A döntő után Dávid László, a küldöttség kardvezetője, egyben a DEAC és így Battai Sugár edzője elégedetten értékelte a napot.

– Jól és fegyelmezetten vívtak a lányok, végig betartották a megbeszélt taktikát. Megérdemelten lettek ismét Európa-bajnokok, ezúttal egy korosztállyal magasabban. A végére egy kis izgalmat is csepegtettek, de tulajdonképpen ezt is megszokhattuk már – nyilatkozta a hunfencing.hu-nak Dávid László.

Dávid Láslzó és Battai Sugár Tallinnban (fotó: hunfencing.hu)

Forrás: deac.hu

Ez is érdekelhet