Átépítési munkálatok veszik kezdetét az M35-ös autópálya 354. sz. főút csomóponton

A beruházó NIF Zrt. megbízásából a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósul meg a M35 autópálya – 354. sz. főút csomópontjának átépítése. Az utóbbin teljes pályazár lép életbe.

A munkálatok jelenleg ahhoz a szakaszhoz értek, ahol a 354. sz. főút M35 autópálya – 35. sz. főút közötti szakasz teljes szélességben érintett.

Ebben az ütemben történik a 354. sz. főút Berettyóújfalu irányába vezető csomóponti ág burkolatának elbontása és az új pályaszerkezet megépítése, valamint az autópálya feletti híd teljes aszfalt kopórétegének cseréje. Továbbá elkészül az új útburkolati jelek felfestése, szalagkorlátok cseréje, valamint új szalagkorlátok építése, az M35 autópálya feletti híd dilatációs szerkezetének cseréje, az új portálkapuk elhelyezése, közúti jelzőtáblák cseréje, és az új táblák elhelyezése. Szintén ebben az ütemben kerülnek elbontásra a meglévő tengelysúlymérő öblök is.

A munkálatok hatékonysága érdekében teljes pályazár lép életbe 2021. november 12-től ( kora reggeli órákban). A teljes pályazár várhatóan 3 hétig fog tartani.

December első napjaitól kezdve a közlekedők ismételten a csomóponti ágak igénybevételével tudják elérni azokat az útirányokat, amelyeket a csomópont a fejlesztés előtt is biztosított, ezáltal a már hosszabb ideje lezárt Budapest – Nyíregyháza útvonal ismét elérhetővé válik.

Továbbá az alábbi változások lesznek érvényese a munkálatok befejeztéig:

A pályazár idején az M35 autópálya nem lesz megközelíthető a 354. sz. főútról.

Terelési útvonalként a 35. sz. főút debreceni belterületi szakasza (Böszörményi út), valamint a 33. sz. főút szintén debreceni belterületi szakasza (Balmazújvárosi út) lesz kijelölve.

Az M35 autópályán Budapest irányából Nyíregyháza irányába tartók, a 33. sz. főút csomópontjában tudnak lehajtani az autópályáról, majd a 33. sz. főút, valamint a 35. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak visszahajtani a 354. sz. főútra.

A 354. sz. főúton Nyíregyháza irányából érkezők a 35. sz. főút csomópontjában le kell hajtaniuk a 354. sz. főútról, és/vagy Józsa irányában a Hajdúböszörményi csomópontban tudnak felhajtani az M35 autópályára, vagy 35. sz. főút, valamint a 33. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak felhajtani az M35 autópályára.

Az M35 autópályán Berettyóújfalu irányából Nyíregyháza irányába tartók, a 33. sz. főút csomópontjában tudnak lehajtani az autópályáról, majd a 33. sz. főút, valamint a 35. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak felhajtani a 354. sz. főútra.

Az M35 autópályát a főút lezárás nem érinti, azon mindkét irányban biztosított lesz a forgalom.

Az érintett csomópontokban, a kihelyezett ideiglenes forgalomirányító jelzőtáblákon szereplő utasításoknak megfelelően vezessenek az arra közlekedők.

Ez is érdekelhet