Autós üldözés lett a katalizátorlopásból

Újabb katalizátorlopások történtek a Tócóskertben, az elkövetően Nyírábrány felé menekültek a rendőrök elől, azonban mostanra mindenkit elkaptak.

Autós üldözés lett a katalizátorlopásból

Február 22-én éjfél körül tett bejelentést a rendőrségre egy férfi arról, hogy az Angyalföld téren a lakása előtti parkoló felől fűrészelő hangokat hall. A kiérkező járőrök már csak egy olyan Opel Vectrát találtak, amely kipufogója már a földön volt, miután a katalizátort kilopták.

A járőrök a környéken egy gyanús személyautót fedeztek fel, azonban miután a megkülönböztető jelzést felkapcsolták, a gyanús Opel elhajtott és Nyírábrány felé menekült a 48-as főúton keresztül. Miközben utánuk eredt a rendőrautó, a Tevékenység-irányítási központ riasztotta a nyírábrányi és vámospércsi egységeket, amelyek már várták a menekülőket. Nyírábrány előtt egy bekötőútra hajtott az Opel, viszont már ott is szembetalálkozott egy rendőrautóval. Ennek nekihajtottak, majd gyalogosan próbáltak menekülni.

Autós üldözés lett a katalizátorlopásból

A három férfi közül egy 24 éves nyírábrányi férfit azonnal elfogtak az erdőben, társát, egy 23 éves fülöpi lakost pedig február 23-án délelőtt fogták el – a feltételezések alapján ő lehetett a sofőr. Harmadik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki, azonban február 24-én délután ő önként jelentkezett a Vámospércsi Rendőrőrsön.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított velük szemben eljárást, valamint az eset további körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési eljárás indult ellenük.

Sajnos egyre több a katalizátor lopás, korábban a Tócóskertben egy Opel Corsa személygépjárművet egyszerűen az oldalára borítottak azért, hogy könnyebben lefűrézeljék a katalizátort. A nemesfémtartalma miatt a katalizátorokért sok pénzt adnak, azonban nem vizsgálják annak eredetét, nincs állami szabályozás sem. Ezért egyre bátrabbak a tolvajok és okoznak óriási károkat tevékenységükkel.

Forrás: Police.hu

Ez is érdekelhet