Az álma vált valóra a kanadai lánynak a DEAC Cheerleader csapatában

„Amióta benne vagyok a csapatban, a cheerleading lett az életemben a legfontosabb” – jelentette ki Jessica Gilchrist, a DEAC Cheerleader csapatának egyik lelkes szurkolója egy beszélgetés során.

A kanadai származású Jessica Gilchrist születése után 5 évvel tért haza Magyarországra édesanyjával családi okok miatt. Azóta itt élnek Debrecenben, és kicsit megkésve de itt folytatta az óvodát, és tanulmányait is itt kezdte és végezte el a Huszár Gál Gimnáziumban. 

 

A továbbtanulás végett három éve a Debreceni Egyetemre adta be a jelentkezését. Nagyon nehéz volt szakot választania, mert sok minden érdekelte, de nem feltétlenül fogta meg teljes mértékben. De végül sikerült a Bölcsészettudományi Karon az anglisztika mellett döntenie, specializációja pedig a Kommunikáció- és médiatudomány szak lett.

 

„Sajnos két évet csúszok az egyetemmel egyéb problémák miatt, de én nem bánom. Engem nem sürget az idő. Én úgy vagyok vele, hogy ha már végeztem az egyetemmel, olyan legyen a diplomám, amire büszke vagyok.”

 

Azt gondolná az ember, hogy egy angol nyelvű szakon nyitottak a diákok egy külföldi származású felé, de Jessica-nak teljesen más tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. A neve alapján automatikusan azt gondolták, hogy biztos nem tud magyarul, ezért nem mertek hozzászólni. Így az első pár hónapban nagyon magányosnak és elveszettnek érezte magát. Majd miután egyszer magyarul válaszolt egy tanárnak, mindenkit lesokkolt, és rögtön többen is odamentek hozzá.

„Ez nagyon érdekes, mert ebből látszik meg, hogy az emberek nem feltétlenül annyira nyitottak a külföldiekkel kapcsolatban, mint esetleg egy másik magyar emberrel, pedig ők is tudnak angolul.” – fejtette ki gondolatát Jessica.

 

A kanadai kultúrák miatt már kiskora óta ismerte a cheerleader sportágat és szerette volna, hogyha itt is megtalálná ezt a sportot. Miután a bátyjától, aki pár évvel hamarabb vált egyetemista hallgatóvá, megtudta, hogy az egyetemnek van cheerleader csapata, leginkább emiatt várta az egyetemet, hogy valóra váltsa ezt az álmát. 

 

„Én voltam az egyetlen lány, aki farmernadrágban és kockás ingben jelent meg a válogatón, sőt még egy hajgumi se volt nálam.. Úgy csináltam végig a gyakorlatokat, miközben minden lány sportos ruhában volt. Nagyon égő volt, de én nagyon élveztem. Először féltem, de megpróbáltam, és nagyon reménykedtem benne, hogy bekerülök.” – mesélte Jessica.

A válogató után a kérdőjelesek közé jutott be, ezért a második próbára már felkészülten és magabiztosan ment el, és azon az elven volt, hogyha nem kerül be, legalább megpróbálta. Szerencsére tagja lett a csapatnak, és az első egyetemi éve óta szurkolnak együtt. Azóta folyamatosan járnak versenyekre, és az első kivételével mindegyik alkalommal szerepelt is azokon.

 

„Imádom a versenyeket. A legnagyobb élmény az, amikor elmész versenyre és látod azt a rengeteg csapatot, akik Magyarország különböző városaiból érkeztek. Mindenki csinos cheerleader ruhában, masnival a hajukban, még a kislányok is és mindannyian boldogok, jól érzik magukat.

Nekem van a világon a legjobb csapatom. Mindenki azt gondolja, hogy van huszonöt lány, akik egy terembe vannak zárva, és biztosan nagy köztük a feszültség, de nem. Persze akadnak félreértések, de szerintem tökéletes társaságunk van, mert olyanok vagyunk, mint egy család. Mindenkinek van egy egyénisége és ez nagyon sokat hozzátesz a csapathoz.” – áradozott a szurkoló.

A csapat ebben a félévben már négy versenyen is részt vettek, melyekről két arany és 2 ezüst éremmel tértek haza. Az egyik aranyérmet ráadásul a MEFOB-on szerezték, mely számukra a legfontosabb volt, és ezzel bizonyították fejlődésüket maguknak, a többi csapatnak pedig azt, hogy törnek felfelé. 

„Ez köszönhető az edzőnknek, mert ha ő nem veti be magát száz százalékosan, akkor hiába tehetséges a csapat, kell hozzájuk egy nagyon jó vezér is. Tudja, hogy bennünk van az a szint, és hajt minket, lehet vele őszintén kommunikálni és figyel ránk. Én nagyon boldog vagyok, hogy ilyen edzőnk lehet.” – nyilatkozta Jessica.

 

A legutóbbi megmérettetés júliusban a Beach Cup volt Győr városában, ahol az egyik arany medáljukat szerezték. Óriási élmény volt számukra, főleg mivel az esemény előtt egy nappal korábban mentek, és bejárhatták kicsit a várost. A lányok ezt egyértelműen csapatépítő jelleggel élték meg.

 

A DEAC Cheerleader csapatára legközelebb decemberben vár nagy összecsapás, mégpedig a Magyar Bajnokság, amire már most gőzerővel készülnek. Szeretnének ott is aranyérmet szerezni azért, hogy ők képviselhessék Magyarországot az Európa Bajnokságon. 

Jessica legfontosabb céljává a jövőben így a cheerleaderkedés vált. Lehetősége nyílt továbbképzéseken és workshop-okon részt venni, és az edzőjének köszönhetően betekintést nyerhetett egy bírói továbbképzésbe is. Nagyon örült neki, hogy az edzője látott benne potenciát, és segít neki elindulni majd a versenybírói pályán.

 

Gratulálunk Jessica és a csapat eddigi eredményeihez és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

Ez is érdekelhet