Az Apolló mozi is készül az Európai Art Mozi Napra

„Európa újra mozizni megy!” – Nyolcadik alkalommal várja a művészmozik és az európai filmek rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amelyet november 12-én vasárnap 38 ország több száz art mozijában rendeznek meg.

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas hálózat kezdeményezésére elindított, határokon átívelő esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a művészmozik, mint kulturális és közösségi terek fontosságára, és az európai filmművészet sokszínűségére.

A programban résztvevő mozik ezen a napon fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget.

Az idei filmkínálatban a Cannes-i Arany Pálmát elnyert alkotástól Berlinben, Velencében díjazott filmdrámáktól a spanyol vígjátékon és dán családi animációs filmig izgalmas új európai koprodukciók szerepelnek és emellett két új magyar film is bemutatkozik. A programhoz csatlakozott hazai mozik ezekből válogatva egyedileg alakítják ki november 12-i műsorukat, lehetőséget nyújtva a nézőknek, hogy az Európai Art Mozi Nap vetítésein elsőként láthassák a kiválasztott alkotásokat, akár hetekkel vagy hónapokkal az országos bemutatóik előtt.

A hazai programsorozat az Art-Mozi Egyesület szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

A debreceni Apolló mozi programja:
Soós Imre-terem (minden előadás helyszíne)
  • 14:00 – Hulló levelek – finn filmdráma, 86 perc, 2023
  • 16:00 – A tanári szoba – német filmdráma, 147 perc, 2022 (12)
  • 18:45 – Nem halok meg – magyar dokumentumfilm, 92 perc, 2023
  • 20:30 – Hatalom – szlovák, magyar, cseh filmdráma, 88 perc, 2023

További információ és jegyek az Apolló mozi oldalán.

 

Ez is érdekelhet