Az egészség hete – interjú Dér Emese személyi edzővel, az egészséges életmódról

A hetünk az egészségről szólt. Következő cikkünkben Dér Emese személyi edzővel beszélgettem az egészséges életmódról és a mozgás jelentőségéről.

 

Mesélnél kicsit magadról? Hogyan jött az életedbe a sport és az egészséges életmód?

D.E.: “Őszintén szólva már egészen kiskoromban az életem részévé vált a mozgás, mivel 3 éves koromtól kezdve táncoltam, ami körülbelül 15 évet ölelt fel. Az évek alatt kipróbáltam sok-sok sportot, például kosárlabda, tenisz, falmászás és a többi. Mondhatom, hogy nem tudom külön választani az életemet a sporttól.

8 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a street workout-tal, ami a mai napig nagyon fontos része mind a saját edzéseimnek, mind a személyi edzéseimnek, mivel funkcionálisan edzem a vendégeimet a Lion Fitness-ben, Debrecenben.

Az évek alatt felváltva edzettem teremben és kondiparkban. A jó idő ösztönzi az embereket arra, hogy mozogjanak és én is igyekszem ösztönözni a vendégeimet arra, hogy a hétvégét, ha van lehetőség töltsék aktív pihenéssel. Kerékpározás, frizbizés, tollasozás, röplabdázás, csak, hogy néhány példát mondjak a kedvenceim közül.

Az egészség pedig a legfontosabb dolog az életben, ez nem kérdés, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ebbe az irányba indulok el. Az, hogy az emberek életét tehetem jobbá a munkámmal, nagyon felemelő érzés. Ki ne akarna jól kinézni, ugye? Jól nézel ki és egészséges vagy. Legjobb párosítás.”

 

Mit tudnál ajánlani azoknak, akik még nem szánták el magukat a mozgás és a helyes életmód mellett?

D.E.: “Azt tudom ajánlani, hogy álljunk fel és tegyük meg az első lépést. Aztán a másodikat, a harmadikat és a sokadikat is. Mindent azonnal akarunk és sokan ezért adják fel egy hónap után az egészet. Irigyek vagyunk másokra, közben pedig rengeteg munka zajlik a háttérben azért, hogy csinos, izmos legyen valaki.

A Facebook és Instagram oldalamon rendszeresen posztolok, amelyek mind-mind hasznos tanácsokkal és ötletekkel vannak tele. 

Az első Facebook posztomban velősen megfogalmaztam, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elinduljunk az úton. Röviden szükséges önismeret, kellenek konkrét célok és azokhoz tervek. A megszállottság és a kitartás pedig szintén elengedhetetlen. 

Sokszor ott állsz az előtt, hogy feladd, mert „ez nem nekem való”, pedig csak egy kis objektivitás a kulcsa mindennek. Kívülről kell néha magunkat megfigyelni, és feltenni néhány kérdést: 

Miért kezdtem el? 

Miért pont most adnám fel, mikor már olyan nagy utat megtettem?…Ugye?

Elérni egy szintet „egyszerű dolog”,- ha kitartó vagy, persze-, viszont a legtöbbek számára a nehéz munka az, hogy megtartsák a lendületet és a formát, amit elértek hosszú idő alatt. Úgy vélem, hogy az edzőn is múlik az, hogy meddig tart a közös munka. Természetesen van olyan is, hogy kevés egy-egy ember számára az edző ösztönzése, de miért van a személyi edző, ha nem azért, hogy segítsen „a lehető legjobb formádba kerülni” ?”

 

 

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy egy nagyon szép helyen készül ez az interjú, ami a munkahelyed is egyben. Mesélsz róla egy kicsit?

D.E.: “Igen, a Lion Fitnessben dolgozom a Vágóhíd utca 2. szám alatt, ami valóban a legszebb termek között van a városban, véleményem szerint.

Sok-sok fény jut a terembe a nagy ablakok által és igényes, modern, tiszta a környezet. A kedvencem a teremben a szuper kilátás és a felszereltség. Úgy gondolom, hogy egy jó edzéshez jó minőségű eszközök szükségesek.

Szerintem az is szuper, hogy a bérlet ára tartalmazza a szauna használatot, ami jelenleg újítás alatt van és a széles fehérjeválasztékot se hagyjuk ki.

Szeretek a Lionban edzeni, edzést tartani és invitálom az olvasókat is, hogy próbálják ki, jöjjenek edzeni. 

Ha minden jól alakul, akkor pedig hamarosan kiscsoportos órát is tartok a teremben.”

Ha mondanod kéne 3 dolgot, amivel tenni lehet az egészségért mi lenne az?

D.E.: “3 dolog amivel lehet tenni az egészségért? Hmm.. 

Az első a napi rutin, a rendszer a mindennapokban.

A második a tudatosság a sportban, a táplálkozásban.

És most a jó idő közeledtével a napfényt emelném ki, ami nem csak a kedvünket, de az egészségünket is befolyásolja: szabályozza szervezetünk alvás-ébrenlét ritmusát, energetizál, és létfontosságú az immunrendszer jó működéséhez.”

 

“Legyetek sokat a szabadban, és edzzetek, mozogjatok mindig! Várlak Téged is személyi edzésre Debrecenben! Még van idő formába jönni a nyárra!

Na de elég is lesz ennyi beszéd, jöjjön egy tiktok videó, amiben 5 gyakorlatot mutatok be, amit akár otthon is el tudsz végezni, ha „nincs időd” mozogni.”

@debrecenben.hallottam Most van az egészség hete! Mozogj egy kicsit a szabadidődben✨ #foryou #fy #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #neked #nekedbelegyen #nekedbee #nekedbelegyen❤️ #foryoupage #debrecen #workout #fitness #homeworkout #nekedbe ♬ Wasted Love (feat. Lagique) – Ofenbach

 


 

instagram: https://www.instagram.com/der.emese/

facebook: fb.com/deremese.trainer

e-mail: [email protected]

Ez is érdekelhet