Debrecenben Hallottam

Az energiaárak miatt debreceni középiskolákat vonnak össze

A debreceni iskolákat is szorítja a rezsiárak emelkedése, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) ezért összevonja több intézményét. 

A megjelent hírek szerint a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum tanulóit áthelyezik a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum épületébe, ennek részeként az egyik intézmény diákjai délelőtt, a másik intézményé pedig délután tanulnak majd.

Az energiaárak miatt debreceni középiskolákat vonnak össze

Már október 3-tól élt volna a változás és várhatóan március 31-ig, tehát a fűtési szezon végéig várható az összevonás. Azonban ezt eltolták október 17-ig, így két héttel később indul meg a közös iskolahasználat. Az egyik iskola tanulói 7:30 – 12:35 között tanulnak majd, a másik iskola diákjai pedig 13:00-18:00 között. Az összevonás azzal is jár, hogy az eddigi 45 perces órákat 35 percesre rövidítik, amelynek akár örülhetnének is a diákok, viszont az érettségi követelmények nem változnak, így értékes oktatási idő tűnik el.

A DSZC összesen tizenegy iskolát üzemeltet a városban. Az elérhető pletykák és hírek szerint további iskolákat is érint az összevonás, összesen nyolc intézményt vonnak össze:

– az Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola a Péchy Mihály Építőipari Technikumba,
– a Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az Irinyi János Technikumba,
– a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba,
– a Kreatív Technikum pedig a Beregszászi Pál Technikumba költözik.

 

Forrás: Debreciner

Ez is érdekelhet