Az erdő gourmet oldala

Lezárult a 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál, ahol az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűltek össze megmutatni, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. 

Minden évben más tematika jegyében kel életre a Békás-tó mellett, a Nagyerdő szívében a Debrecziner Gourmet Fesztivál. Idén az „erdő” volt az irányelv, melynek fejében a külön ezen fesztiválra készített ínyencségekkel érkeztek a résztvevők. Az idei év házigazdája Jókuti „Világevő” András volt.
Az étel- és italkülönlegességeket három napig élvezhették a vendégek. Bár a rendezvény jegyváltás ellenében volt látogatható, örömmel konstatáltuk, hogy nem az egész Békás-tavat zárták le a hétvégére, hanem egy elkerített területen zajlott a fesztivál. 

A kóstolás és fogyasztás mellett egy színpadon látványgrillezés, főzőműsorok, workshop-ok, divatbemutató, könyvbemutató és DJ-k feleltek az éjszakába nyúló szórakozásért. Szombaton például élőben bontott szét  dr. Palotás Péter egy tonhalat.
A nem szokványos alapanyagokból és ritka fűszerekkel készült gourmet ételek mellett általánosabb fogások speciálisabb elkészítését is eltanulhatta a közönség, és persze ezekből is lehetett fogyasztani.

Az erdő ízei meglepően színes, olykor elképzelhetetlen ízeket, hozzávalókat és merész, de abszolút működőképes ötleteket kínált, a fesztivál ismét nagy sikert aratott. Ami bizonyára mindenkit elképesztett, az a tenger gyümölcseinek jelenléte volt, melyeket mégis ötvözni tudtak az erdő ízeivel – például málnaecetet használva.

Szintén dícsérendő, hogy a helyszínen a kiskedvencekre gondolva az Euro Pet Shop jóvoltából kutya frissítő pont üzemelt, továbbá kiemelendő az is, hogy a legtöbb bódénál a fenntarthatóság jegyében zajlott a kiszolgálás.

Reméljük, találkozunk jövőre, a 7. Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Ez is érdekelhet