Az ISD és a HIPA: Egy erős partnerség a jövő generációjáért

Az ISD (Debreceni Nemzetközi Iskola)és a HIPA közösen tervez, innovál és növekszik.

A HIPA, amely Magyarország vezető befektetésösztönzési és -támogatási ügynöksége, és az ISD közötti mérföldkőnek számító együttműködési megállapodás aláírására október 11-én került sor, ahol az ISD-t Tom McLean iskolaigazgató, a HIPA-t pedig Joó István vezérigazgató képviselte.

A megállapodás célja, hogy az ISD diákjai számára világszínvonalú oktatást biztosítson és egyben támogassa a fiatalok integrációját a nemzetközi munkaerőpiacra.

A HIPA elkötelezett amellett, hogy Magyarország tőkevonzó képessége megerősödjön, és ennek érdekében támogat minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt szolgálja.

Az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere is beszédet mondott, amelyben kiemelte az
együttműködés jelentőségét és az ebből fakadó előnyöket a városnak.

Az a misszió, amit az iskolának szántunk, az most látszik beérni, hiszen a nemzetközi diákok aránya már kicsivel meghaladja a magyar diákok arányát. Valóban nagy szükség van, és minden bizonnyal lesz a nemzetközi oktatásra Debrecenben: egy nagyon fontos feltétel, ha nemzetközi gazdaságot akarunk építeni, akkor az ide érkező külföldi munkavállalók számára a megfelelő szolgáltatásokat is biztosítanunk kell. Ha valaki ránéz az iskola alakjára, akkor az egy fogaskerékre is emlékeztet: a város gépezetében egy nagyon fontos fogaskerék a Debreceni Nemzetközi Iskola, és nagyon komoly növekedési lehetőség előtt áll, ahogyan Debrecen városa, gazdasága is. – fogalmazott a polgármester.

Ez a partnerség az ISD és a HIPA között nem csak egy megállapodás, hanem egy ígéret is a jövő
nemzedékének. Ez a partneri kapcsolat biztosítja, hogy az ISD diákjai a legmagasabb színvonalú
oktatásban részesüljenek, és készen álljanak a globális kihívásokra.

A Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen, röviden ISD) 2019 augusztusában kezdte meg az első tanévét, így jelenleg az ötödik tanítási év zajlik. 260 diák jár az iskolába, kb. 50-50%-ban magyar és nemzetközi a diákok aránya.

Forrás: DMJV

Ez is érdekelhet