Az ünnepek miatt beindul a debreceni légiforgalom

Kisebb forgalommal, de ismét újraindul az élet a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren három járat visszatérésével.

A Wizz Air 2020. decemberében újra elindítja a Debrecen-London, a Debrecen-Párizs, illetve a Debrecen-Eindhoven járatait.

WizzAir gép a debreceni kifutó felett
WizzAir gép a debreceni kifutó felett. Forrás: Debreceni Nemzetközi Repülőtér

A londoni járat a jelenleg elérhető menetrend alapján január 8-ig sűrített menetrenddel közlekedik, december 24-ig 10 járat, majd két ünnep között két járat, illetve január első hetében szombat kivételével minden nap lesz járat. Ezt követően heti 5 alkalommal (hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap) lesz légi összeköttetés a két város között.

A párizsi járat sokkal szűkösebb, december 18-ra és 21-re, valamint január 4-re és 8-ra lehet foglalni jelenleg jegyet. Eindhovenbe december 17-én, 19-én és 22-én lehet idén repülni, januárban pedig a keddi és szombati napokon közlekedik majd (január 7-én csütörtökön lesz egy extra járat).

A Debrecen – Lárnaka (Ciprus) március 28-tól foglalható, heti két járattal, szerdai és vasárnapi felszállással. Tel-Aviv (Izrael) szintén március 28-tól érhető el a WizzAir rendszerében, ez is szerdai és vasárnapi napokon lesz elérhető. A Debrecen-Palma de Mallorca járat április 3-tól szombatonként, heti egy alkalommal közlekedik majd.

A WizzAir moszkvai járatára nem lehet jelenleg jegyet foglalni, a barcelonai út pedig kikerült a desztiánciók közül. Münchenbe egyedül egy járat érhető el jelenleg, júniusban, a magyar válogatott Németország elleni EB mérkőzésére.  A Lufthansa által közlekedtetett Debrecen-München járat visszatéréséről egyelőre nincs információ.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a koronavírus járvány miatt az alábbiakat kéri az utazóktól:

  • Kötelező a maszkviselés az utasterminál épületében és az utazás alatt
  • Az utasterminálba lehetőleg már kísérő nélkül érkezzenek az utasok.
  • Az utasterminál bejáratainál kihelyezett fertőtlenítők használata
  • 1,5 méteres távolság megtartása
  • Az online check-in előnyben részesítése
  • Lehetőség szerint kártyával történő fizetések előnyben részesítése

A WizzAir új járatindításai valószínűleg az ünnepek kapcsán utazók miatt érkezett, igaz számolni kell a karanténkötelezettséggel azoknak, akik igénybe veszik. A jövő évi rendszeres járatokat nagyban befolyásolja az országok koronavírus járvánnyal összefüggő döntései.

Forrás: Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Ez is érdekelhet

Comments are closed.