Bábszínházban léphettek fel idén a slammerek

Debrecen – A DebreSlam közösség által szervezett versenyen kötelező volt használniuk egy tárgyat idén a résztvevőknek. Az esemény a Vojtina Bábszínházban került megrendezésre október 15-én 18 órától.

 

A versenyen összesen 10 ember indulhatott, akik három percig szónokolhattak összesen, valamint országosan egyedülálló kitétel volt idén az, hogy valamilyen tárgyat kell bevonniuk a versenyzőknek az előadásba. A szervezők azzal magyarázták ezt, hogy szerintük ez nem egy nehézség, vagy hátráltató funkció lenne, hanem sokkal inkább egy dobbantó. Tapasztalataik szerint a korábbi években a fellépők sokszor alkalmaztak különféle tárgyakat, például tükröt, felmosórongyot, amivel erősíteni kívánták a mondandójukat a művészek.

Az indulókat az eseményen öt zsűritag pontozta és a leghatásosabb előadó pedig egy ötvenezer forintos díjjal gazdagodhatott az I. MUST fesztivál jóvoltából.

Az est résztvevői között a műfaj jeles képviselői is feltűntek: Székely Zoárd Szombathelyről, Nagy Sándor Szegedről. A határon túliak képviseletében pedig az erdélyi slam poetry bajnok, Demeter Ferenc és a többszörös dobogós Kovács Dávid voltak jelen.

A slammerek a showcase keretében adták elő produkcióikat. A rendezvényre való belépés díjtalan volt, azonban a védettségi igazolvány felmutatása kötelező volt.

Ez is érdekelhet