Battai Sugár junior Európa-bajnoki bronzérmes

A DEAC 18 éves kardvívója harmadik helyen végzett az újvidéki korosztályos kontinensviadal hétfői versenynapján, miután az elődöntőben szoros mérkőzésen a francia Aime 15:12-re legyőzte Sugit.

Dávid László tanítványa egy hibátlan csoportkört és három magabiztos győzelmet követően jutott el a legjobb négyig. A magyar válogatott többi tagja már korábban búcsúzott:  Keszei Kira, Beviz Dorottya és Szűcs Luca egyaránt a nyolcba jutásért szenvedett vereséget.

 Fotó: EFC

A döntőért vívott asszót Aime kezdte jobban, már 6:3-ra is vezetett, Sugár azonban idővel felvette a ritmust, féltávnál már csak egy tus volt a cívisvárosi tehetség hátránya (7:8). Az egyperces pihenő után sikerült tovább zárkózni, 11:10-nél pedig fordított Sugi. Még 12:11-nél is vezetett, ezt követően viszont sorozatban négy francia találat következett – pontosabban csak négy. A legvégén ugyanis a zsűri szerint Sugár – ismét – rajt előtt indult, így piros lapot mutatott fel neki, ennek értelmében pedig pont járt az ellenfél javára, amely éppenséggel a tizenötödik, utolsó pontot jelentette.

Fotó: EFC

A debreceni versenyzőnek nincs oka szomorkodni, ezzel a harmadik hellyel pályafutása legjobb egyéni eredményét érte el korosztályos világversenyeken. Folytatás szerdán, a csapatversennyel.

Dávid László, Battai Sugár edzője így értékelte az egyéni bronzérmet:

 Nagyon örülünk az éremnek, hiszen ez Debrecen első egyéni érme világversenyről. Ugyanakkor van bennem egy kis hiányérzet, mert bőven maradt még Sugi vívásában. Holnap biztosan szebben fog csillogni ez a bronz. Várjuk a csapatversenyt.

Fotó: EFC

forrás: DEAC.HU

Ez is érdekelhet