Battai Sugár Vb-címmel búcsúzik a DEAC junior női kardcsapattól

Battai Sugár vezérletével világbajnok a junior női kardcsapat! Egy szép aranyéremmel zárja korosztályos pályafutását a DEAC vívója, akit a jövőben már csak felnőttversenyeken láthatunk. – közölte a klub.

.

A mai napon a csapatversenyekkel folytatódott Plovdivban a junior vívó-világbajnokság.

A Battai Sugár, Keszei Kíra, Spiesz Anna, Csonka Dorottya összeállítású női kardcsapat a 16 között 45:34-re verte Japánt, majd a negyeddöntőben az amerikaiakat is sikerült legyőzni 45:36-ra.

Az elődöntőben az üzbégek ellen vívtak a mieink. Hatalmas küzdelem zajlott a páston, végig nagyon szoros volt az állás, végül két tussal a mi triónk bizonyultak jobbnak.

A döntőre jutott a mindig pikánsnak ígérkező kardklasszikus, a magyar–olasz mérkőzés. Keszei Kíra kezdett, aki 5:1-es előnnyel adta át a stafétát Battai Sugárnak. A DEAC vívója sem lassított, így 10:5-ös magyar előnynél érkezett a csapat harmadik tagja, Spiesz Anna, aki szintén remekül vívott. Az olaszok hiába próbáltak kapaszkodni, nem nagyon tudtak közelebb férkőzni. 25:21-es magyar vezetésnél jött ismét Sugi, aki 5:0-ra verte Manuela Spicát. Kilenc tussal megléptek a mieink, utána azonban Spiesz Annának meggyűlt a baja Michela Landival, aki ezt a jelentős hátrányt ledolgozta, sőt, fordított is, immár az olaszok vezettek 35:32-re. Ez akkora lökést adott nekik, hogy a következő emberük is sorra vitte be a találatokat. 40:34-es olasz vezetésnél várt az a feladat az utolsó emberre, Battai Sugárra, hogy valami csodát tegyen. És sikerült neki.

Battai Sugár megfordította az állást Carlotta Fusetti ellen, aki 44:43-nál még egyenlített, a mindent eldöntő utolsó tust azonban Battai Sugár vitte be, így világbajnok a junior magyar női kardcsapat!

Dávid László tanítványa így egy vb-csapatarannyal búcsúzik a korosztályos versenyektől, a jövőben már csak a felnőttek között lép pástra.

Junior vívó-világbajnokság, női kardcsapat, Plovdiv

Nyolcaddöntő: Magyarország–Japán 45:34 (Spiesz +9, Battai +6, Keszei 0).
Negyeddöntő: Magyarország–USA 45:36 (Keszei +5, Battai +4, Spiesz 0).
Elődöntő: Magyarország–Üzbegisztán 45:43 (Kesze +4, Battai -1, Spiesz -1
Döntő: Magyarország–Olaszország 45:44 (Battai +13, Keszei +1, Spiesz -13)

Végeredmény: 1. Magyarország (Battai Sugár, Spiesz Anna, Keszei Kíra, Csonka Dorottya), 2. Olaszország, 3. Bulgária, 4. Üzbegisztán

Fotók: Hunfencing

Ez is érdekelhet