Bikázásokat hozott az első hideg reggel, érdemes megelőzni

Szombaton reggel több autóst is meglephetett a -6˚C-os hőmérséklet.

December 3-án éjszaka volt a téli szezon első hidegebb éjszakája, amikor több fokkal is a fagypont alá csökkent a hőmérséklet Debrecenben. Azon autósok, akiknek a gépjárműjében régi, vagy hibás az akkumulátor van, bizony lassabban indulhatott a reggel. Városszerte lehetett látni a képhez hasonló jeleneteket, amikor bikázásra volt szükség szombat reggel.

Bikázásokat hozott az első hideg reggel, érdemes megelőzni
Szombat reggel városszerte visszaköszöntek a hasonló jelenetek.

Aki még nem készült fel a téli időjárásra, érdemes megnézetnie még most az akkumulátort, ne legyen meglepetés. Szintén érdemes a szélvédőmosó tartályát feltölteni téli mosófolyadékkal. Aki elfelejtette volna a nyári abroncsokat is lecserélni, annak célszerű mielőbb felkeresnie egy műhelyt lecserélni a téli garnitúrára, hiszen a 7˚C-os átlaghőmérséklet alatt a nyári gumik keményebbek, amely jelentősen növelheti a fékutat, valamint a havas, latyakos úton rosszabb tapadással rendelkezik. Igaz, egyelőre Debrecenben nem veszélyeztetnek minket a havas utak.

Az időjárás előrejelzések alapján a Mikulás december 5. éjszakáján még fagypont feletti időben jön, de már több éjszaka is várható lesz a 0˚C alatti hőmérséklet.

Ez is érdekelhet