Borünneppel kezdődik a nyári szezon Debrecenben

 

Nyárindító baráti koccintások, Magyaroszág legjobb borászai és borai, fülbemászó swing és jazz dallamok idilli környezetben – ez vár azokra, akik kilátogatnak június 2. és 4. között a III. Belvárosi Borünnepre, a Déri térre. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját május 9-én tartották meg.

A több napos rendezvényt először 2018-ban, majd 2019-ben rendezték meg. A koronavírus járvány miatti korlátozások két évig nem engedték a rendezvény megtartását, ezért csak most, 2022-ben térhetett vissza újra a belváros szívébe.

Sipos Bence, a rendezvény ötletgazdája és a DiVino bár vezetője az eseményen elmondta: céljuk egy olyan gasztrokulturális rendezvény megszervezése a belvárosban, ahol egyszerre jelenik meg a minőségi borkultúra, a könnyűzene és a szórakozás.

Idén 55 pincészet lesz jelen Magyarország legjobb pincészetei közül és mintegy 200 bort sorakoztatnak majd fel – mondta Sipos Bence

Széles Diána alpolgármester hangsúlyozta: a város turisztikai szempontjából nagyon fontosak a minőségi rendezvények.

Mi nem a tömegturizmusban hiszünk, hanem abban, hogy jól kereső turisták jöjjenek Debrecenbe, hiszen ők hagynak itt több pénzt a gazdaságban, a vendéglátóhelyeken. Ebbe az elképzelésbe a Belvárosi Borünnep is beleillik, hiszen minőségi szolgáltatásokat biztosít – emelte ki Széles Diána.

A többnapos rendezvényen többek között fellép Kökény Attila és Swing á la Django, Király Viktor, Tóth Vera Quartet és az idén 30 éves Parno Graszt is. A részletes programterv megtalálható a rendezvény honlapján. Az esemény készpénzmentes, csak bankkártyával vagy feltöltős Festipay kártyával lesz lehetőség a fizetésre.

Ez is érdekelhet