Bővülhet a 47-es főút Debrecen és Mikepércs között

Bejelentették, hogy négysávosítják a 47-es főút egy részét, kár, hogy az egyik legforgalmasabb főútnak mindösszesen 1%-a bővül ki.

Bejelentésre került, hogy Debrecen és Mikepércs (5+280 – 7+630 km szelvények) között található 2,35 kilométeres szakaszon a jelenlegi 2×1 sávos főút kibővülhet 2×2 sávosra. Ehhez megkezdődhet a tervezés, a Környezeti Hatásvizsgálat, az engedélyezési- és kiviteli tervek elkészítésére, továbbá a szükséges építési engedélyek megszerzése.

Bővülhet a 47-es főút Debrecen és Mikepércs között

A 47-es főút 215 kilométer hosszú, összeköti Hajdú-Bihart, Békést és Csongrád-Csanádot, illetve az elsődleges teherforgalmi tengely Debrecen és Szeged városa között. A forgalma miatt akár végig, a 215 kilométeres szakaszon jól jönne a 2×2 sáv, helyette azonban egyelőre csak az első 2,35 km-en, a teljes szakasz egy százalékán fog kibővülni az út.

Bár az érintett bővítés bejelentése a 47-es útra van kihegyezve és annak forgalmára, azt érdemes hozzátenni, hogy pont a debreceni Déli Gazdasági Övezetig bővül ki az út, tehát a bővítés elsősorban a már meglévő és a még épülő gyárak autós forgalmát igyekszik majd kiszolgálni és nem elsősorban a Debrecen-Szeged közötti vonalat.

Ez is érdekelhet