Budapesti bajnokkal játszik a Balmazújváros az NB III-ért

Budapest BLSZ I-es bajnokával, a Pénzügyőr SE-vel kell megmérkőznie a Balmazújváros csapatának, hogy az NB III-ba juthasson.

A május utolsó hétvégéjén véget érő Hajdú-Bihar Megyei I. osztály küzdelmeit nagy fölénnyel nyerte meg a Balmazújvárosi FC csapata, amelynek így lehetősége van osztályozót játszania az NB III-as feljutásért.

A Balmazújváros FC csapata a Monostorpályi SE elleni, áprilisi mérkőzés után
A Balmazújváros FC csapata a Monostorpályi SE elleni, áprilisi mérkőzés után

Az MLSZ megtartotta a sorsolást az osztályozó mérkőzésekre. Három csapat (Hatvan, Karcag, Mór) erőnyerőként, mérkőzés nélkül jutott fel a harmadosztályba. A többi tizennégy csapat, így a Balmazújváros is sorsolás útján kapott ellenfelet.

A BLSZ I. bajnokával, a Pénzügyőr SE-vel kell megmérkőznie Hajdú-Bihar megye bajnokának. Az MLSZ adatbankja alapján a Pénzügyőr 30 mérkőzésből 24-et nyert meg, 4 döntetlen mellett mindösszesen kétszer kapott ki. A 88 lőtt és 17 kapott góllal összesen 71-es gólkülönbséggel, 76 ponttal nyerte meg az elsőosztályt. Érdekesség, hogy óriási csata zajlott az elsősérért, mivel a Pénzügyőr a jobb gólkülönbségével előzte csak meg a CSEPEL FC SE-t, amely ráadásul veretlenül lett a második (23 győzelem, 7 döntetlen, 63-as gólkülönbség).

A Balmazújvárosi FC is 30 mérkőzést játszott le a 2021/2022-es Megyei I. osztályban. Ezen szintén 24 győzelmet arattak, viszont 3 döntetlen mellé 3 vereség csúszott be. A 106 lőtt és 26 kapott találattal 80-as gólkülönbséget értek el.

A csapatok 2022. június 5-én és 12-én játszanak egymással, a két meccsen dől el, hogy melyik csapat léphet fentebb az NB III-ba.

A további osztályozó párosítások:

  • Cigánd-Kőrösladány
  • SZVSE Szeged-Teskánd
  • Gödöllő-Csorna
  • Nyíregyháza II-Majosi SE
  • PEAC-Zsámbék
  • Balatonlelle-Bánk Dalnoki Akadémia

Forrás: MLSZ

Ez is érdekelhet