Chicken drum stick avagy a csirke alsó combból készült dobverőknek nevezett ínycsiklandó finomság.

Szeretjük az ütős dolgokat! Chicken drum stick avagy a csirke alsó combból készült dobverőknek nevezett ínycsiklandó finomságokat.

Barátunk Peter Zeitler által készített fűszerezéssel kerültek a rácsra ezek a szépségek. A fűszerkeverék elemei közzé tartozott a répapor, a paradicsompor és a fokhagyma, melyeknek köszönheti kivételes szép színét és ízét is.

A csirke alsókat a bokaízület felett egy cm-rel körbevágtuk, megszabadítottuk a felesleges inaktól és a hajlati bütyöktől majd a csonton feltoltuk a husit, és a felső comb felé irányuló végződését úgy alakítottuk egy éles késsel, hogy az bármilyen körülmény között meg tudjon állni a rácsozaton.

Beolajoztuk és befűszerezést követően fél napig pihentettük őket, majd szobahőmérséklet elérésekor újra megszórtuk a fűszerkeverékkel. Pelletten 150C-n, hickory pellet füstön 120 percig engedtük a pirulást, majd a speciális, enyhén pikáns, gyümölcsös beütésű barbi szószba bemártottunk minden versenyzőt. Nem kenegettük, mert akkor nem lett volna szép egyenletes eloszlású a glazúrunk. Ezután még fél óra sütés és el is készültünk. Köretként egy kis sajtos buripüré és borsócsíra kombinációja került a tányérra.

Ez is érdekelhet