Csattanó zárása lesz a farsangi mulatságainknak

Farsangi eseményeink lendülete cseppet sem lassul, sőt!
A szerdai, csütörtöki és pénteki (február 23., 24., 25.) benti Maskarádék után, ahogyan hagyományunk is tartja, kivonulunk a Kossuth térre, hogy a szabad ég alatt nézzük meg Czibere Vajda és Koncz Király küzdelmét és elégessük a kiszebábot, ezzel elűzve a telet és minden rosszat az utóbbi időszakból. Lépteinket és kalandjainkat varázslatos népi muzsikák, finom illatok és ínycsiklandozó ételek kísérik majd. 

VÁROSI MASKARÁDÉ ÉS MANGALICA FESZTIVÁL A KOSSUTH TÉREN

Február 25-én pénteken délután folytatjuk a mulatságok sorát a Kossuth téren a városi MASKARÁDÉ-n 14 órától a Garagulya Gólyalábas Kompánia, 15 órától a Bürkös zenekar muzsikája mellett az éhséget is csillapíthatják az ide érkező Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkei.

Február 26-án – szombaton – 16.30 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama utolsó nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal, betegséggel együtt. 
A muzsikát szolgáltatja: 
14.00: Bíró zenekar
15.00: Sugalló zenekar
17.00: Táncház a Debreceni Népi Együttes és a Sugalló zenekar közös produkciója

Február 27-én vasárnap még mindig tart a jóból a Mangalica Fesztivál finomságainak köszönhetően. A talpalávalót húzza:
11.00: Agyag Banda, 
12.00: Flaska Banda 

MIÉNK ITT A TÉR! – FARSANGOLJUNK!

Február 27-én, vasárnap 10.00 órától nem akármilyen zárása lesz kéthetes farsangi forgatagunknak. Az interaktív családi vasárnapunkon, a Miénk Itt a Téren nem csak mi leszünk jelmezben. Bizony, külön meglepetéssel várjuk a legjobb, legkreatívabb maskarában érkező gyerekeket, szülőket, nagyszülőket! Saját farsangi álarcot készíthet mindenki, téltemető játékainkkal – a kecskével és gazdaasszonyával, a medvével, a huszárral és lovával és a gólyával és ami a legfontosabb: határtalan jókedvünkkel űzzük a telet és elő csalogatjuk a napsugarakat. 

FIGYELEM!

A Magyar Kormány rendelete értelmében a belső közösségi terekben – így a bábszínházunk minden helyiségében mindenkinek kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata 6 éves kor fölött. Ezen felül a Miénk Itt a Tér! programunkon minden 18 éves életkort betöltött vendégünktől védettségi igazolványt kérünk. 

A rendeleten túl az alábbiakkal szolgáljuk a biztonságos szórakozást:

Természetesen dolgozóink is kötelezően maszkban fogadják a gyerekeket és kisérőiket. Fertőtlenítjük a kilincseket, pultokat, székeket.
Szellőztetjük a tereket.
Továbbra is biztatunk titeket, hogy a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítő készülékeket bátran használjátok!

Elővigyázatosságunk a kényelmeteket is szolgálja.

Vigyázzunk egymásra!

Gyertek a Vojtinába!

    Ez is érdekelhet