DEAC-kosár: 20 pontért 2 pont Oroszlányból

A Debreceni Egyetem élvonalbeli férfi kosarasai az OSE együtteséhez látogattak szombat este. Az Oroszlány a vártnál jóval gyengébben teljesített, a DEAC pedig gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötte a találkozót. A végeredmény 81-101-et, húszpontos debreceni diadalt és kettő bajnoki pontot jelentett a cívisvárosiaknak.

A sérülésből visszatért Moody (fotó: MKOSZ)

Az oroszlánok gyenge dobóformával kezdték a találkozót, míg az egyetemieknél ihletett pillanatok egész sorával indult a megmérettetés. Shquille Hines és az ifjú Somogyi Ádám vezérletével magabiztos előnyre tettek szert Kovács Adrián tanítványai és már majdnem kétszer tízzel fordultak a második felvonásra. Hárompontosokból nem volt hiány, nem úgy az Oroszlánynál. A vörös-feketék az egész meccsen mindössze öt távolit értékesítettek. Ez nagyban köszönhető a Debrecen eredményes és agresszív védekezésének is. A Kovács-csapatnál a zsákolások sorozata is elkezdődött. Somogyi egy tökéletes tripla után jól olvasta a vendéglátók akcióját, labdát szerzett és behúzta a gyűrűbe. Kettő negyed után már hússzal vezettek a fekete-fehérek, az utolsó játékrész előtt pedig már egy kosárral húsz fölé nőtt az előny.

A záró csörte, az előző kettővel egyetemben már puszta formalitásnak bizonyult. A DEAC kosarasai lehengerlő játékkal 81-101 arányban legyőzték a fáradt oroszlánokat.

OSE Lions – DEAC 81-100 (11-28, 20-23, 24-26, 26-24)

OSE: Abell 9/3, ANDERSON 22/6, Kucsora -, Bíró 4, MORGAN 20 csere: Bailey 12, Illés 10/6, Anda 2, Mucza 2.

DEAC: Moody 5/3, SOMOGYI 12/6, DRENOVAC 17/3, HINES 18/3, Tóth 10 csere: GUYTON 15/3, Molnár M. 12, Moore 12/6, Polyák -, Molnár D. -, Neuwirth -.

Kovács Adrián: A legutóbbi háromszoros hosszabbításos mérkőzésünk minden szempontból megterhelte a csapatot, jó volt látni, hogy talpra tudtunk állni és egy fontos győzelmet arattunk. Bő rotációval dolgoztunk, ami a folytatásban még sokat érhet, de összességében nagyon elégedett vagyok, örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni. Ennek kell lennie az útnak, mennünk kell rajta tovább, és bár nehéz meccsek következnek, fejben ott kell lennünk, és megnyerni őket.

Ez is érdekelhet