DEAC-kosár: kettő pont Pécsről

Többször bajba és hátrányba került Pécsen a DEAC férfi kosárgárdája. Végül azonban edzőjét nélkülözve is magabiztosan nyert a fekete-fehér alakulat. Az NB1/A-csoport szombati játéknapján a mérkőzés végeredménye: 91-102.

Tóth Ádám harca a labdáért (Fotó: MKOSZ)

A vezetőedző, Kovács Adrián koronavírusmiatt kényszerült otthon maradni. A Debrecen irányítását így Andjelko Mandics vette át a mecsekalji megmérettetésre.

Az első negyed első felében fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapatnak sem sikerült nagyobb előnyre szert tennie. A játékrész hajrájában azonban a válogatottba meghívott Somogyi Ádám fiatalos lendületével és Djordje Drenovac higgadt dobásaival nyolc egységnyi vezetést halmoztak fel az egyetemiek. A különbség aztán nem sokkal később jócskán meg is csappant. A csapatkapitány Polyák László ihletett pillanatai ellenére zárkózni tudott a PVSK. Több felelőtlenül eldobott labda is akadt a hajdúságiaknál, amelyeket a vendéglátók rendre megszereztek és a túloldalon kosárra váltották támadásukat. A Dragan Alekszics vezette pécsiek mindössze háromra dolgozták le hátrányukat a nagyszünetre. Így 47-50-et mutatott az eredménytábla. A cívisvárosiak centere, Tóth Ádám jókora kötéssel a fején vonult le, hiszen egy szerencsétlen, festékben történt ütközés során megrepedt és vérzett a homloka. Szerencsére komoly sérülés nem történt. Folytathatta a kosárlabdát.

Stefan Moody akcióban (Fotó: MKOSZ)

A pihenőről visszatérve újfent elkezdődött a kiélezett csatározás. A második félidő nyitányát Drenovac – Fundenburk párharc fémjelezte. A két vezér szép számmal szórta a hármasokat, csapatjátékuk pedig szintén egyaránt eredményes volt. A PVSK azonban igyekezett minél nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére és a záró felvonás legelején, egy 9-0-s rohanást követően Demeter révén vezetést is szereztek. A Debreceni Egyetem „fiai” ezt nem nézték jó szemmel és extra hajrára készültek, ami hibátlanra sikerült. A védelem szorosra zárt, minden akciót igyekeztek a lehető legkeményebben megakadályozni. A betörések többnyire el sem értek a festékig. A hazaiak palánkja alatt pedig különösen megtáltosodtak Polyákék. Az utolsó percben már nem is volt kérdés a győztes kiléte. A végeredmény 91-102 lett. A DEAC 2 értékes bajnoki ponttal a tarsolyában térhetett haza.


PVSK-VEOLIA – DEAC 91-102 (19-27, 28-23, 22-26, 22-26)

PVSK:
 Ruják 9/3, FUNDERBURK 25/6, Budimir 7, Demeter 9/3, Meleg 7 csere: LEWIS 21/9, Biró 2, Brkics 11.
vezetőedző: Dragan Alekszics

DEAC: Moody 15/12, Somogyi 8/3, DRENOVAC 26/12, Hines 11, TÓTH 17 csere: Molnár M. 4, Molnár D. 8/6, Guyton -, POLYÁK 12/3.
vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: A győzelmet Kovács Adriánnak ajánlanám a csapat nevében, hiába segítette a felkészülésünket, nagyon nehéz lehetett ez most neki. Izgalmas mérkőzés volt, többször is megléptünk 8-10 ponttal, de valamiért mindig visszaengedtük az ellenfelet. Szerencsére a végén újra uralni tudtuk a találkozót így megérdemelten nyertünk. Azért is nagyon értékes ez a siker, mert nem vagyunk a legjobb formában, azt gondolom, hogy jókor jön most számunkra a szünet, lesz idő rendezni a sorokat. (forrás: DEAC Kosárlabda)

Ez is érdekelhet