DEAC – Olaj: „ajándék” győzelem

December 23-án hazai pályán lépett pályára Kovács Adrián alakulata a Szolnoki Olajbányász együttese ellen. A szezon egyik legjobb formájában lévő Szolnok győzelmi reményekkel érkezett Debrecenbe, ám a DEAC számára pedig győzelmi kényszert jelentett a rangadó.

Az egykor Tiszaligetben pattogtató Polyák László hamar csapata vezérévé lépett elő a pályán és a Debreceni Egyetem az első percekben megalapozta előnyét. A második negyed vége előtt kétszámjegyűre is felduzzadt a különbség. Koncentráltan kosárlabdáztak a debreceniek, Somogyi Ádám és Djordje Drenovac is jelentősen kivette a részét az lazán sikló játékból. A félidőben 45-38 állt az eredményjelzőn.

Hinest váltja a triplázó Guyton (fotó: DEAC/ Derencsényi István)

A harmadik felvonás a szolnokiak zárkózása miatt volt különleges, hiszen fordítási lehetőség is adódott előttük, a DEAC lendületét azonban nem sikerült tartósan megtörni. Mégis, mielőtt újabb főszereplők léptek volna a porondra, Carlton Guyton húzta vissza csapatát a hullámvölgyből, egy a félpálya felétől bevert, hatalmas hármassal.

A „reflektorfény” aztán a nem kifejezetten közkedvelt játékvezetői delegációra terelődött. Még a szünet előtt második technikai hibával kiállították Kovács Adrián vezetőedzőt, őt a pályáról, hazai oldalon a Debrecen nemrégiben igazolt ötödik légiósa, az amerikai irányító Ronald Moore követte, majd a vendégek részéről Szubotics is a távozás sorsára jutott. 

A DEAC végül magabiztos játékkal 82-71-es, karácsonyi győzelmet aratott. Az elkezdett győzelmi széria második kétpontját december 27-én, a Zalaegerszeg otthonában gyűjthetik majd be a fekete-fehér mezesek. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

DEAC – SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ  82-71 (27–21, 18–17, 15–20, 22–13)
Debrecen, zárt kapuk mögött. V: Praksch, Goda, Nagy.

DEAC: Moore 7/3, Somogyi 11/9, POLYÁK 19/3, DRENOVAC 16/6, Tóth Á. 7. Csere: MOLNÁR M. 9, Hines 8, Guyton 5/3, Molnár D.
Edző: Kovács Adrián

SZOLNOK: WARNER 15, Kovács P. 1, Pallai 2, CAKARUN 18, Subotic 5.
Csere: BADZIM 16/9, Pongó M. 10/6, Juhos 4/3, Rudner, Zsíros, Taiwo.
Edző: Gasper Potocnik

Kiállítva: Kovács Adrián (vezetőedző, 19. perc) Moore (25. perc) illetve Szubotics (36. perc)

Ez is érdekelhet