DEAC – OSE: „kétarcú” győzelem

A DEAC férfi kosarasai a hatodik fordulóból elhalasztott Oroszlány elleni bajnokit pótolták be vasárnap este. A Debreceni Egyetem gárdája sérülésektől, betegségektől tizedelve kényszerült pályára lépni. Összesen hét ember, közte hat játékos és a vezetőedző Kovács Adrián hiányzott. A „helyettes” mester Andjelko Mandics kihasználta az alkalmat és újoncokat is pályára küldött. A remek estét produkáló, ifjú Neuwirth Bence mellett Kalassai Martin, Kiss Kolos és Sólyom Bence is helyet foglalt a kispadon, bevetésre készen.

Fiatalok váltják egymást (fotó: DEAC Kosárlabda)

A vendégek lendületét nem tudták feltartóztatni a debreceniek és hamar tetemes különbség alakult ki. Már majdnem tízet számolt az oroszlányi kispad, de Mandics időkérése és a Tóth Ádám – Carlton Guyton páros visszahozta a meccsbe a DEACot. A negyed végén 20-21 volt az állás. Az amerikai Stefan Moody keze nehezen melegedett be, de a második felvonásban ő is beszállt a pontgyártásba, sőt, még egy tőle már-már megszokott hatalmas, háttal-zsákolás is érkezett. A félidőben már 46-41-es DEAC vezetést jelzett a tábla.

A kispad (fotó: DEAC Kosárlabda)

A fordulást követően Guyton távolról ismét megállíthatatlan volt és a kapitány Polyák László is motiváltan osztotta, dobta a labdákat. Az utolsó játékrészben aztán húsz fölé is elért a cívisvárosi előny. Az OSE azonban még tartogatott meglepetést. Lerohanták vendéglátóikat. A rohamot csak szabálytalanul sikerült megállítani, aminek eredményeképp Guyton, Kiss és Neuwirth is megszerezte ötödik személyi hibáját, kipontozódtak. Az utolsó percre egyetlen egy pontig kapaszkodtak fel az „oroszlánok”. A döbbenetet aztán Moody oldotta fel büntetőkkel, végül sikerült kivédekezni az utolsó oroszlányi támadásokat, s 92-87-es győzelmet arattak a fekete-fehérek.

A DEAC ezzel a diadallal a tabella élére ugrott, a látszat azonban csal. Akadnak ugyanis olyan csapatok is, akik még egyetlen meccset sem vívtak a szezonban. A Debreceni Egyetem alakulata menetrend szerinti következő meccsét  december 2-án, szerdán a Körmend ellen vívja az Oláh Gábor utcán.

Ez is érdekelhet