„Debrecen a kosárlabda fellegvára” – A városba látogatott a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség elnöke

Az U17-es női kosárlabda-világbajnokság idejére Debrecenben látogatott a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) elnöke. A sportdiplomatát Széles Diána alpolgármester fogadta július 13-án.

Hamane Niang 2019 óta tölti be a FIBA elnöki posztját. A 69 éves mali sportdiplomata az U17-es vb miatt érkezett Debrecenbe. Tapasztalatait Széles Diána alpolgármesterrel is megosztotta. Mint fogalmazott: nagyon meg vannak elégedve mind a várossal, mind az országgal.

„Bármilyen rendezvényre biztonsággal jöhetünk Debrecenbe. Ez a város a kosárlabda fellegvára” – hangsúlyozta a nemzetközi szövetség első embere.

Széles Diána a sportszervezettel való jó kapcsolat előnyeit emelte ki.

Ezek a világesemények tudják enyhíteni a turizmus szezonalitását, illetve egy állandó, jól fizető vendégkört is hoznak a városba” – mondta.

Az alpolgármester hozzátette azt is, hogy minden ilyen eseményre nagyon sok család jár ki, ez pedig motiválja a gyerekeket a sportra, a mozgásra, ami az egyik legfontosabb tényező az egészséges életmód kialakításában.

Az U17-es világbajnokság vasárnap ér véget, Hamane Niang a rendezvény végéig Debrecenben kíséri figyelemmel az eseményeket.

Ez is érdekelhet