Debrecen is segít a menekülteknek

Magyarország területére folyamatosan érkeznek az ukrán menekültek a kialakult háborús helyzet miatt. A Debreceni Karitatív Testület együttműködve a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával 2022. február 25-én bejelentette, hogy segítséget nyújt a menekülteknek.

A legelső segélyszállítmányt február 26-án bocsátották útra. Papp László polgármester úgy nyilatkozott, „a háború minden formája elfogadhatatlan, mint megoldási lehetőség”.

Debrecen városa együtt érez az ukrán polgárokkal, ezért gyűjtést szervezett. A gyűjtőpont egyelőre az Auchan áruházban, illetve a Kölcsey Központban működik. A gyűjtőpontokon takarókat, azonnal fogyasztható és tartós élelmiszereket lehet felajánlani.

A város folyamatosan követi az eseményeket a határ menti településeken. Debrecen a mai nap folyamán egy segélyszállítmányt küldött a magyar-ukrán határra. Szükség esetén az önkormányzat szálláshelyet is biztosít a menekültek számára.

A Debreceni Egyetem úgy határozott, a szabad helyeket a kollégiumban felajánlja a menekülthelyzet kezelésére.

Az első szállítmányba azonnal fogyasztható élelmiszerek, tartós élelmiszerek, ruhaneműk, párnák és takarók kerültek. Az adományok csomagolásában is számos önkéntes segédkezett.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke kiemelte, hogy a menekültek között főleg nők és kisgyermekek vannak, ezért bébiételekre, takarókra, pelenkára, tisztálkodószerekre és gyermekjátékokra van szükségük az élelmiszerek mellett.

Akik pénzbeli adománnyal szeretnének segíteni, a Debreceni Karitatív Testület elnöki tisztét betöltő Hajdúdorogi Főegyházmegye számlájára utalhatnak: CIB Bank Zrt., 11100702-19204886-36000001. Kérjük, a közleményben a következő meghatározás szerepeljen: A kárpátaljai menekültek megsegítésére.

 

Biró Kincső

 

 

Ez is érdekelhet