Debrecenbe jöhet LeBron James, a kosárlabda legendája

Nyáron rendezik az U19-es kosárlabda világbajnokságot Debrecenben, amely igazi nagy sztárt is a cívisvárosba csábíthat.

Június 24. és július 2. között, a Főnix Aréna ad helyet az U19-es férfikosárlabda világbajnokságnak. Az Egyesült Államok csapatának tagja lehet a 18 éves Bronny James, akinek édesapja nem más, mint a sportág jelenleg játszó legnagyobb sztárja, LeBron James.

Debrecenbe jöhet LeBron James, a kosárlabda legendája

A Los Angeles Lakers 38 éves játékosa február elején döntötte meg Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját és az NBA történetének legtöbb pontot szerző játékosává vált. 

Az U19-es korosztály számára 1979 óta rendeznek világbajnokságot. Az elmúlt 15 évben kétévente rendezik meg, 2019-ben és 2021-ben az Egyesült Államok utánpótlás csapata nyerte el a világbajnoki címet és most arra készülnek, hogy Debrecenben tudjanak triplázni, amely történelmi siker lenne az U19-es kosárlabda történetében.

Debrecenbe jöhet LeBron James, a kosárlabda legendája
Bronny James is tagja lehet az USA U19-es keretének nyáron a világbajnokságon – az áprilisi gálameccsen ott lesz.

A nagy tehetségnek tartott, 18 éves Bronny James ott van jelenleg az U19-es válogatott keretében. A 190 centiméter magas játékos a középiskolai bajnokságban játszik. Április 8-én Portlandben a korosztályos világválogatottal játszik az USA U19 csapata, amelyen pályára léphet LeBron James fia is.

Nagy valószínűleg a debreceni világbajnokságon is a keret tagja lesz Bronny James és esély arra, hogy őt az édesapja, LeBron James is elkíséri, hogy a helyszínen szurkolja ki az amerikai válogatott sikerét.

Ez is érdekelhet