Debrecenben bővíti az önvezetési megoldásokkal foglalkozó szoftverfejlesztési hálózatát a Continental

Az Észak-Alföldi régióból Debrecen is csatlakozik a Continental Autonomous Mobility Hungary már létrehozott budapesti, illetve szegedi szoftverfejlesztői csapataihoz – derült ki a pénteki bejelentésen.

A Continental Autonomous Mobility Hungary már több mint 200 munkatársa dolgozik Budapesten, a következő években Budapest és Szeged mellett Debrecenben bővülnek tovább.

Az első időszakban egy 40 fős egység létrehozása a cél Debrecenben.

Debrecen és környéke stratégiai fontosságú mind a hazai szoftverfejlesztés, mind az autóipar számára – hangzott el az eseményen.

A kiemelkedő színvonalú és nagy múltú egyetemi szintű mérnöki képzések és a gyorsan fejlődő Észak-Alföldi régió számtalan lehetőséget nyújt a bővülésre a vállalatcsoport számára. A debreceni fejlesztő mérnökök az első időszakban az autóban működő beágyazott rendszerek fejlesztésére, illetve magát a mesterséges intelligencia alapú fejlesztést támogató eszközök és szoftverek fejlesztésére fókuszálnak. A Debrecenben felvett munkatársak számára lehetőség nyílik a távmunkára, továbbá közösségi irodában történő együttműködésre, közös gondolkodásra.

Az esemény végén a Continental cégcsport és a Debreceni Egyetem stratégiai együttműködést kötött.

Kép: unideb.hu

A Continental Autonomous Mobility Hungary Alkalmazásfejlesztési és Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjaiban a startup-okhoz hasonló vállalkozói szemlélet érvényesül a központok alapítása óta, amelyhez a stabil vállalati hátteret a Continental globális szervezete biztosítja. A szegedi és debreceni munkatársak számára is elérhető a fenti működési modell, amely széleskörű javadalmazási csomaggal, valamint átfogó magasszínvonalú továbbképzési és tanulási lehetőségekkel egészül ki. A Continental munkatársai által a fejlett vezetéstámogató és automatizált járművezetési megoldásokon dolgozó üzleti területen felhalmozott tudást és tapasztalatot, az országos hálózatban dolgozó kollégák folyamatosan megosztják egymással, elősegítve ezzel a budapesti, szegedi és debreceni csapatok együttműködését és összetartozását.       

 

Ez is érdekelhet