Debrecenben több helyszínen is aszfaltozási munkálatok kezdődtek – Forgalomkorlátozásokra lehet számítani

Három útszakasz nagy felületű aszfaltozása kezdődött meg július 28-án Debrecenben: a Klaipeda utcán, a Nyugati utcán és a Holló János utcán. A részletekről Barcsa Lajos alpolgármester és Hetei József önkormányzati képviselő számolt be a Klaipeda utcán.

Az alpolgármester elsőként a nagy volumenű, az egész város közlekedését meghatározó fejlesztéseket említette, mint például az Egyetem sugárút szélesítését, a Nyugati kiskörút megépítését vagy a Nyíl utca és a Hadházi út kereszteződésének átalakítását.

Debrecen önkormányzata minden mobilitási igényt igyekszik kiszolgálni a kerékpárutak fejlesztésétől a közösségi közlekedés modernizálásáig, és természetesen a közúti közlekedés is nagyon fontos része ennek – mondta Barcsa Lajos.

Barcsa Lajos

Az alpolgármester továbbá beszélt a lakossági kezdeményezésű útépítésekről kiemelve, hogy 2021-ben 26 utca aszfaltozásáról döntött a város, ebből tíz még tavaly, nyolc pedig idén készült el. További hét helyszínen folyamatban vannak a munkálatok, az utolsó utcában pedig hamarosan átadja a munkaterületet az önkormányzat. Végül a nagyfelületű útjavításokra tért ki:

Ezek elsődleges célja az elöregedett aszfaltburkolatok cseréje a közlekedés minőségének és biztonságának javítása érdekében.

Az idei évben 480 millió forintot költünk nagy felületű aszfaltozásra. 138 millió forintot fordítunk kisebb útszakaszokra. A három legnagyobb összegű beruházásunk pedig most kezdődik. A Klaipeda utcán 142 millió forint, a Holló János utcán 49 millió forint, a Nyugati utcán pedig 150 millió forint értékben végzünk útjavítást – tette hozzá Barcsa Lajos.

Hetei József, a Klaipeda utca önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a Klaipeda utca a város egyik legnagyobb forgalmú, emiatt nagy terhelésnek kitett szakasza.

Nagy öröm, hogy szegélytől szegélyig, mintegy 6500 négyzetméteren új aszfaltréteget kap az utca, és a szegélykövek cseréje, kiigazítása, valamint a víznyelők szintbe hozása és a buszöblök felújítása is megtörténik teljes, 500 méteres hosszában” – mondta el Hetei József.

Hetei József

A képviselő hozzátette, hogy a Holló János utca – amely szintén az 5-ös számú egyéni választókerület lakóit érinti – ugyancsak megújul. Itt a Petőfi téri szervizút csatlakozása és a Levendula Óvoda közötti, valamint az óvoda előtti szakaszt újítják fel.

Harmadikként a Nyugati utcán kezdődött meg a munka, ahol az útfelújítás szakaszolva történik, azaz csak a repedezett, elöregedett aszfaltburkolat-szakaszokat és szegélyeket cserélik, továbbá a rossz állapotban lévő autóbuszöblöket is felújítják.

A munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra lehet számítani az érintett útszakaszokon.

Ez is érdekelhet