Debreceni győzelmeket hozott a hétvégi NB II-es forduló

Jól szerepeltek a debreceni csapatok az NB II-es bajnokság 20. fordulójában.

Szombaton a DEAC a Soroksár SC-t fogadta, amelyen égető volt Sándor Tamás csapatának a győzelem. Nikitscher Tamás 67. percben szerzett találatával sikerült itthon tartani a 3 pontot az amúgy 8. helyen álló Soroksár ellen. Ezzel 20 forduló után 12 ponttal még mindig az utolsó helyen áll a DEAC, jelenleg 7 pontra van a bennmaradást írő 18. helytől.

Fontos hazai 3 pont a DEAC-Soroksár meccsen
Forrás: Derencsényi István, DEAC.hu

Vasárnap a tabella elejéről mérkőztek meg, a 2. helyezett Budaörs (Tatabányán) fogadta az éllovas DVSC-t. Kifejezetten fordulatos, oda-vissza gólváltásokkal tarkított mérkőzésen végül 3-4-es végeredmény született, köszönhetően Szécsi Márk korai góljának, Bódi Ádám duplájának (az első büntetőrúgásból), illetve Szatmári Csaba győzelmet érő találatának. A Kondás Elemér vezette DVSC ezzel megerősítette helyét, 6 pontos előnnyel rendelkezik a most legyőzött ellenfeléhez képest. 20 forduló alatt 45 pontott gyűjtöttek, 46-15-ös gólarány mellett.

Hétgólós mérkőzésen nyert a DVSC a Budaörs ellen
Forrás: Derencsényi István, DVSC.hu

December 13-án ismételten városi rangadó lesz, a Nagyerdei Stadionban az első helyen álló DVSC az utolsó DEAC-ot fogadja. Nem kell ecsetelni, hogy ez mekkora presztízs összecsapás lesz. A DVSC számára fontos, hogy minél jobb eredménnyel zárják az NB II-es bajnokságot és visszatérjenek az NB I-be. A DEAC számára pedig a cél, hogy ne térjenek vissza az NB III-ba, így minden pont fontos lehet a végső elszámolásnál. Augusztusban a DEAC – DVSC mérkőzés 0-3-mal zárult.

Ez is érdekelhet