Debreceni kupacsapatok

Több debreceni profi sportcsapat is érdekelt hazai, illetve nemzetközi kupasorozatban. A DVSC futball- és kézilabdacsapata, illetve a DEAC férfi focistái is harcba szállnak.

A törökök ostromlója: Arany Rebeka – idén ismét szoríthatunk a kéziseknek (Fotó: DVSC Kézilabda)

A DVSC focistái, illetve a csakugyan NB2-es DEAC alakulata is bejutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában. Az élet iróniája, hogy a párosítások kialakításakor a két cívisvárosi gárdát épp egymás ellen sorsolták ki. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A fordulókat 2021. február 10-11-én rendezik majd.

A piros-fehéreknél a kézilabdázó hölgyek is érdekeltek. A DVSC Schaeffler ugyanis az EHF Európa Liga 3. selejtezőkörében a tavaly nagy port kavart továbbjutást kiharcoló török Kastamonu vendégeként játszik. A továbbjutás itt is egy összecsapáson dől el (ez néhány napja, egyeztetés után alakult ki). A meccset november 21-én, szombaton rendezik török idő szerint 13, magyar idő szerint 11 órakor. A győzelemre készülő Bordás Rékáék remélhetőleg már teljes csatasorral állhatnak ki a törökök ellen, hogy revansot vegyenek a tavalyi kiesésért.

    Ez is érdekelhet